13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

El ple de Sant Feliu de Guíxols aprova el futur Museu Carmen Thyssen

Tot i la majoria còmoda, Guíxols des del Carrer (GdC-Comuns) va manifestar la seva discrepància i vot contrari, principalment pel fet que la inversió prevista inicialment, d’uns 6 milions d’euros el 2015, ha augmentat fins als 12,9 milions estimats actualment

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El govern de Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC va aprovar ahir a la tarda el projecte executiu per al futur museu Carmen Thyssen amb els vots favorables d’ERC, en un ple extraordinari on han reafirmat l’entesa del govern que va portar a l’objectiu de materialitzar l’obra el 2015, segons apunta El Punt Avui.

Tot i la majoria còmoda, Guíxols des del Carrer (GdC-Comuns) va manifestar la seva discrepància i vot contrari, principalment pel fet que la inversió prevista inicialment, d’uns 6 milions d’euros el 2015, ha augmentat fins als 12,9 milions estimats actualment. El grup de JxCat es va abstenir, compartint l’aposta pel museu al municipi, però alertant sobre uns costos que poden desatendre altres necessitats.

Davant les crítiques, el regidor de Patrimoni Cultural i portaveu de l’executiu, Josep Muñoz, va defensar que el pressupost municipal encara no ha destinat res al museu, i va destacar la qualitat del projecte arquitectònic del despatx Nieto Sobejano. Muñoz va reafirmar els compromisos de la Diputació i la predisposició de la Generalitat i el govern estatal a contribuir al finançament de les obres.

La portaveu d’ERC, Sílvia Romero, va justificar el vot favorable argumentant que el projecte actual és més viable que la proposta anterior d’adquirir la fàbrica annexa Serra Vicens, que podia fer ombra al monestir. Romero va prometre que si ERC manté responsabilitats de govern a la Generalitat, els 2,1 milions encarrilats per la consellera acabaran arribant.

L’alcalde, Carles Motas, va concloure el debat recordant les dificultats d’interlocució amb els successius canvis de consellers i ministres, que han deixat el projecte només amb un milió i mig d’aportació garantida de la Diputació, nou anys després.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -