Cartell de la festa de la Mercè

El pont de la Mercè ha tancat amb molt bones dades d’ocupació turística, atès que aquest any l’ocupació ha arribat fins al 80%. Les claus principals d’aquest èxit han estat, sobretot, les bones temperatures malgrat l’arribada de la tardor. El destí preferit dels barcelonins i les barcelonines per passar les festes de la Mercè de Barcelona ha estat la Costa Brava.

Així doncs, les localitats de Platja d’Aro, Castell d’Aro i Sagaró s’han omplert des de divendres fins a dilluns de visitants, fet que s’ha notat, sobre tot, a la zona comercial de Platja d’Aro, on l’ambient recordava a la temporada d’estiu. A més, les temperatures han acompanyat durant tot el cap de setmana.

Segons l’informe de la Unió D’Hoteleria i Turisme de la Costa Brava Centre, encara que l’ocupació mitjana actual es troba entorn al 50%, i és un públic estranger, aquest cap de setmana l’ocupació hotelera ha arribat al 80%, i, segons ha explicat el gerent de Costa Brava centre, Martí Sabrià, s’ha tractat d’un “públic procedent en la seva majoria de Catalunya”, fet que ha permès augmentar entre un 25 i un 30% les dades d’ocupació en aquesta època de l’any.

Encara que les previsions meteorològiques segueixin sent favorables, tal i com ha declarat Sabrià, pel fi de temporada no es preveuen resultats similars als d’aquestes dates, ja que, com ha explicat, a partir del mes d’octubre alguns hotels costers tanquen, fet que podria fer desviar el turisme cap a zones de l’interior o ciutats.