20.6 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Ignasi de Dalmases: “Les xarxes socials tenen un impacte molt important en el medi natural”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El cap de l’àrea regional de Girona de Protecció civil, Ignasi Dalmases, va afirmar ahir en l’entrevista que li vam fer al Supermatí de Ràdio Capital que les publicacions de les xarxes socials influeixen en el medi natural. Ha explicat que les imatges o ubicacions a les xarxes fan molt ressò d’indrets naturals amagats, abans potser poc freqüentats. Com a conseqüència, els pobles més petits es veuen desbordats pels visitants, sobretot en els mesos d’estiu.

Aquesta massificació no sempre és respectuosa amb la natura, assegura. Un exemple  són les gorgues dels rius o les platges. L’agent ha explicat com a través del civisme i la informació es pot combatre:

Platja de Tamariu amb afluència de banyistes.

El cap, que porta més de trenta anys en el cos, ha confessat que, en general, el comportament de la gent és molt més cívic respecte quan va començar el servei. Tot i tenir més turistes, hi ha menys acampades, focs, brossa als boscos…  En aquest sentit, ha recordat les acampades massives a l’estiu a la Costa Brava de temporades passades.

També ha fet balanç de les dades sobre les incidències que hi ha hagut aquest estiu. En els tres mesos d’estiu, els agents rurals han hagut de fer més de 2.500 actuacions a tota Catalunya, de les quals la majoria eren pesca, acampada i encendre focs en llocs indeguts. Dalmases ha informat que una cinquena part de les 2.500 corresponen a comarques gironines. Això es deu a l’afluència de gent, al turisme, atrets per l’atracció de la zona.

 

Podeu recuperar l’entrevista sencera amb el podcast del programa del 25 de setembre:

Supermatí – 25-09-2018

 

 

https://vimeo.com/ignasidalmases

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -