20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

El port de Palamós acollirà l’estada de dos vaixells històrics

Els dos vaixells formen part de la flota de velers històrics i del patrimoni marítim de la mediterrània, i faran estada a Palamós del 7 al 10 d'abril, programant visites per als escolars del municipi i per tots els públics en general.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El port de Palamós acollirà, a partir de la propera setmana, la primera estada al litoral gironí de dos vaixells emblemàtics: el galió Andalucía i el pailebot Pascual. Els dos vaixells formen part de la flota de velers històrics i del patrimoni marítim de la mediterrània, i faran estada a Palamós del 7 al 10 d’abril, programant visites per als escolars del municipi i per tots els públics en general.

El galió Andalucía, de prop de 60 metres d’eslora, és la rèplica dels vaixells espanyols dels segles XVI al XVIII que es van utilitzar en les expedicions marítimes de descoberta i de comerç interoceànic entre Espanya, Amèrica i Filipines. D’altra banda, el pailebot Pascual Flores va ser construït l’any 1917 i es va dedicar al cabotatge, amb el transport de mercaderies entre la costa mediterrània i la d’Àfrica.

Visites als vaixells.

El dijous 7 i el divendres 8 d’abril es faran visites gratuïtes als alumnes de primària del municipi, en unes jornades organitzades per l’Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca. Amb aquesta activitat, prop de 800 alumnes podran conèixer l’interior dels dos vaixells i les seves característiques més importants.

Finalment, el cap de setmana tothom qui vulgui podrà visitar els dos vaixells. D’aquesta manera, el dissabte 9 i el diumenge 10 es podran visitar de les 10h a les 20h, de manera ininterrumpuda.

Navegacions pel litoral palamosí.

El pailebot Pascual Flores té navegacions previstes pel litoral del municipi tots els dies de la seva estada. El dijous i el divendres es faran de 17h a 20h; i dissabte i diumenge entre les 11h i les 14h i les 17h i les 20h, sempre que hi hagi un mínim de 10 persones. La durada d’aquestes sortides serà d’unes 3 hores.

Els tiquets per a les navegacions tenen un cost de 25 euros per a infants de fins a 14 anys, i de 45 euros per a la resta del públic.

Així mateix, el preu dels tiquets per a les visites normals als vaixells serà de 7 euros per a les persones majors de 10 anys; de 4 euros per als menors d’aquesta edat; i gratuït per als infants d’entre 0 i 5 anys. També hi ha un preu unitari de 18 euros per a les famílies (2 adults i fins a 3 infants de 0 a 10 anys). Amb aquests tiquets s’inclou una entrada gratuïta al Museu de la Pesca.

Les entrades per a les visites o les navegacions es poden comprar al web de la Fundación Nao Victoria: www.velacuadra.es.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -