14 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

El port de Palamós podria rebre 54.000 passatgers aquest 2019

Serà el primer any que el port de Palamós rep la distinció de Port Gran de la Mediterrània Occidental, pel fet de superar els 50.000 passatgers

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En la presentació de la temporada 2019 de creuers als ports de la Costa Brava, s’ha anunciat que es preveu que el port de Palamós aplegui prop de 54.000 visitants, un increment del 18% en relació a l’anterior any. En total, això es tradueix en 46 escales. També s’estima que suposarà uns beneficis de 4,3 milions d’euros per al municipi palamosí. De ser així, es tractarà del tercer any consecutiu que el port de Palamós supera la xifra rècord de passatgers.

L’inici de temporada es produirà el 8 d’abril, amb l’arribada del Marella Explorer 2, i es tancarà la campanya el 28 d’octubre amb l’escala del Marella Dream. La major afluència de creuers serà el mes de maig, amb 10 escales, seguit pels mesos de juny, agost, setembre i octubre, on cadascun d’aquests mesos tindrà 7 escales. Els menys concorreguts seran l’abril i juliol, amb quatre escales.

La línia de creuers britànica Marella Cruises serà la que més escales aportarà, un total de 26, que són el 56% de les que hi haurà.

El fet de superar els 50.000 passatgers fa que el port de Palamós rebi la distinció, per primera vegada, de Port Gran de la Mediterrània Occidental.

Finalment, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va posar de manifest que “l’Estat no ens fa cas” en el projecte d’habilitació de port de Palamós com a frontera exterior Schengen. Assegura, però, que des de la Generalitat tenen el projecte i els diners “a punt”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell ja ha aplicat tots els canvis a la Carretera Vella de Calella

S’han instal·lat dues càmeres de control d’accés per millorar l’accés als veïns i veïnes de la Carretera Vella.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -