14.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

La Generalitat podria estudiar la compra de terrenys de la moratòria a la Costa Brava

Les decisions del Govern seran fermes una vegada es publiqui el nou pla director

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat que un dels escenaris que contempla el Govern de la Generalitat és l’adquisició de terrenys inclosos en la moratòria de la Costa Brava. Aquesta decisió, però, no és ferma i només es prendrà partida una vegada s’hagi finalitzat la redacció del pla director de sòls no sostenibles, que permetrà saber com actuar sobre aquestes zones que no estan desenvolupades. L’objectiu d’aquesta compra, segons Calvet, seria per “preservar els valors ambientals i paisatgístics”.

La plataforma SOS Costa Brava demanava la creació d’un organisme específic que s’ocupés de fer aquesta hipotètica adquisició de finques, però el conseller de Territori defensa que la Generalitat “té recursos suficients” i disposa d’institucions com, per exemple, l’Incasòl. Una altra mesura que rebutja i que s’havia proposat des de l’entitat ecologista és fer-hi front amb els diners que es recapten amb la taxa turística.

Les decisions de l’Executiu es començaran a conèixer una vegada es publiqui el pla director, que determinarà quins sectors han de ser desclassificats com a terreny urbanitzable o no.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -