10.5 C
Pals
Dilluns, 8 març 2021

El present de la música i els clàssics seran els protagonistes de la 39a edició del Festival Torroella

El Festival, que tindrà lloc del 2 al 22 d'agost, proposa una combinació entre la tradició i l'avantguarda amb una programació carregada de referències i noms propis com Josquin Des Prés a Bartók, de Bach a Magrané, de Beethoven a Rakhmàninov

El més llegit

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

El cinema de Palafrugell projecta la gran triomfadora dels Goya aquest cap de setmana

Precisament aquest cap de setmana, el cinema Club Garbí de Palafrugell ha programat "Las niñas"

Comptadors de persones a les Gavarres per l’increment d’excusionistes al massís

El confinament ha fet que s'incrementés l'afluència i, de retruc, algunes actituds incíviques com la brutícia

Incendi en una casa de Verges amb tres intoxicats

El foc ha cremat la cuina de l'immoble i els Bombers han pogut extingir-lo ràpidament
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Tot a punt per a la 39a edició del Festival Torroella que se celebrarà del 2 al 22 d’agost. Enguany el Festival girarà entorn la música del present i els clàssics, convocant així “els músics d’avui perquè dialoguin amb els clàssics en els concerts programats. Música i paraules d’or, es donaran la mà, presentant cada concert de la programació del Festival de Torroella amb un dels aforismes d’Aurea dicta”.

Aurea dicta és el fil conductor d’aquesta edició i és una expressió utilitzada per Lucreci (De rerum natura 3, 12) que actualment anomena les frases o sentències que han esdevingut proverbials. Tal i com van explicar a la presentació del Festival: “LCasa dels Clàssics recupera aquesta mítica obra de la mà de Miquel Barceló en un volum de bibliòfil que reuneix 562 aforismes dels 2.639 de l’obra original que l’artista ha reinterpretat amb 120 intervencions pictòriques”. Montse Faura, directora del Festival va afegir que “la finalitat és que la ciutadania pugui escoltar i reflexionar sobre el present i el futur de l’art i la música des de les arrels mateixes de la nostra cultura”.

Així, doncs, la 39a edició del Festival de Torroella de Montgrí estableix un vincle entre la tradició i l’avantguarda, entre cinc segles de música. El Festival arrencarà amb Jordi Savall i l’estrena a Catalunya de Les rutes de l’esclavatge, una memòria musical de més de quatre segles d’esclavisme amb 28 músics i recitadors provinents de tres continents, Europa, Àfrica i Amèrica. Un concert que és la segona part d’un programa del Festival Grec de Barcelona i que apel·la directament l’empatia i la solidaritat de la humanitat.

Singulars Torroella, novetat de l’edició de l’any passat, torna amb força amb tres concerts excepcionals. Aquest apartat busca oferir música singular en espais emblemàtics i singulars del municipi. Enguany, podrà gaudir de la interpretació de “sonates per a violí i guitarra de Paganini a càrrec del violinista Fabio Biondi i el guitarrista Giangiacomo Pinardi, passant per una sèrie de danses espanyoles i italianes dels segles XVII i XVIII que els germans Zapico, Aarón, Daniel i Pablo, han transcrit per als instruments que toquen ─clavicèmbal, tiorba i guitarra─, fins a interpretacions singulars per a contratenor i acordió amb què Carlos Mena i Iñaki Alberdi fan conviure obres del passat amb les del present”.

Del 18 al 21 de juliol torna el Fringe del Festival, una aposta pel talent jove que celebrarà una vintena de concerts gratuïts en espais emblemàtics de Torroella i l’Estartit. Els concerts seran d’una hora sense etiquetes i sense pausa i amb un repertori escollit pels intèrprets mateixos. Es comptarà amb la participació de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Escuela Superior de Música Reina Sofía, projecte social Cabal Musical, Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París (França), Guildhall School of Music and Drama de Londres (Gran Bretanya) i Hochschule für Musik Freiburg (Alemanya)– aquest any s’incorpora al festival el prestigiós Conservatori Superior d’Amsterdam.

Consulta tota la programació del Festival de Torroella.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies