3.9 C
Pals
Dissabte, 28 gener 2023
- Publicitat -

El president de l’Associació IURA critica que les institucions no tinguin en compte els discapacitats

Salvi Amagat afirmava que la immensa majoria de les Comunitats Autònomes compten amb una llei que protegeix el discapacitat excepte Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Salvi Amagat, president de l’Associació IURA, parlava amb nosaltres al Supermatí d’avui sobre la situació de les persones amb discapacitat davant les aportacions de les institucions i de la situació del coronavirus.

IURA, que recull les Associacions de Girona pels Drets de les Persones amb Discapacitat fa uns mesos demanava un urgent augment del pressupost per la seva atenció, és a dir, recuperar l’aportació de les institucions. El president deia que s’està molt lluny de rebre aquest finançament.

També explicava que s’estan introduint entitats mercantils per fer negocis amb els discapacitats i que aquesta acció és desmesuradament greu. Amagat afirmava que la immensa majoria de les Comunitats Autònomes compten amb una llei que protegeix el discapacitat excepte Catalunya.

IURA aglutina avui dia 10 entitats gironines que van de la Cerdanya al Baix Empordà i va ser organitzada pels gironins per acostar al territori els problemes de les persones amb discapacitat i tenir una sola veu davant l’administració.

En la situació actual s’han organitzat en conjunt per decidir com resoldre-la donat que la pandèmia ha tingut una incidència també en aquest sector. Amagat ho explicava així:

El president afirmava que és molt complicat poder dur a terme les tasques diàries per les persones amb discapacitat en la situació actual. Fins ara no requerien cap monitor perquè eren fora de la llar tot el dia treballant o al centre de dia, però ara requereixen d’aquest acompanyant les 24 hores i això suposa un risc elevat per totes dues bandes.

També insinuava que les administracions no els tenen prou en compte a l’hora de definir mesures per combatre el coronavirus. Amagat deia que tot just divendres a la tarda els hi va arribar les instruccions per tancar els establiments i l’obligatori confinament. A més rebla que ara per ara no tenen alternativa ni els hi han dit què han de fer davant d’un contagi i esperen que durant el Consell de Ministres d’avui s’estableixin més mesures que els emparin.

 

Escolta tota l’entrevista en el següent enllaç:

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 28 gener 2023

1. Becky Hill - Heaven (Radio) 2. VASSY Bingo Players Disco Fries - Pieces (Giiants Remix) 3. Kolidescopes - White Lies...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -