6.6 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

El pressupost del Consell Comarcal passa de 23,3 a 25,8 milions el 2020

El capítol d'inversions supera el milió d'euros

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple del Consell Comarcal ha aprovat els nous comptes per a l’any 2020, que passen d’uns 23,3 milions d’euros a la suma de 25.801.512,98 euros, un increment de més del 10%. Les partides que s’han beneficiat d’aquesta pujada pressupostària son les vinculades als Serveis Socials, Ensenyament, Promoció Econòmica, Medi Ambient, Serveis Generals i el Centre Tramuntana.

El govern, format per ERC, TxE i UPMCat, considera que “un dels eixos principals de l’Executiu és el benestar de la ciutadania”. Per això, una de les seves principals inversions serà la del Centre Tramuntana, un servei per a persones amb diversitat funcional, destinant-hi més de 150.000 euros per a un millor equipament, amb més mobiliari. De fet, el conjunt de diners destinats a inversions supera el milió d’euros, que es divideixen en altres projectes.

Algunes d’aquestes iniciatives passen per la construcció d’una nova deixalleria (que costaria uns 290.000 euros), un nou espai per a l’àrea dels Serveis Socials (160.000 euros) o per la millora i amplicació de les naus de les brigades que treballen al Consell (240.000 euros).

Un altre eix que destaca l’Executiu és “el treball per potenciar l’àmbit cultural i la joventut als municipis més petits”. En aquesta línia, seguiran gestionant una bona part dels menjadors escolars i el transport.

Finalment, també s’inclou un compromís amb l’agenda 2030 de desenvolupament sostenible, que aplega 17 objectius vinculats a la lluita contra la crisi climàtica i a l’erradicació de la pobresa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

24 municipis del Baix Empordà aposten per les comunitats locals d’energia

Aquest foment de les comunitats locals d'energia per part de la Diputació de Girona va començar l'any 2020.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -