9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

El voluntariat de l’Hospital de Palamós es consolida i rep un premi

L’Hospital de Palamós consolida el voluntariat, celebra 10 anys del servei i rep un premi

Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El servei de voluntariat de l’Hospital de Palamós aquest any fa deu anys d’experiència, i ja s’ha consolidat amb una seixantena de voluntaris i voluntàries, tal i com informa el Punt Avui. L’Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran pot oferir, així, un suport emocional a les persones que ho necessiten i proporcionar una atenció més humanitzada.

Els 10 anys se celebraran amb un dinar aquest dijous com a mostra d’agraïment.

El servei de voluntaris s’ocupa de, per exemple, aocmpanyar persones de parla estrangera, un pacient que està sol o que va a diàlisi o pacients de pal·liatius. També hi ha les Tirita Clown, les pallasses d’hospital, o l’Espai Rialles, una sala per a nens hospitalitzats on es fan tallers manuals.

Premis a la Nit de Voluntariat de Girona

L’Hospital de Palamós va guanyar el premi Lluís Martí al Valor Social pel projecte Popets, dedicat als més petits de l’Hospital de Palamós. Tal i com explica el Diari de Girona, l’entrega dels Premis Voluntariat es van lliurar a la 14a Nit del Voluntariat celebrada a Girona divendres passat al vespre.

De fet, van recollir el guardó Sandra Medina, treballadora social de SSIBE i coordinadora del voluntariat de l’Hospital de Palamós i Montse Leal, voluntària referent de teixit que coordina el grup d’una vintena de voluntàries teixidores.

La dotació econòmica és de 1.500 euros i finançarà algunes activitats que es duen a terme al voluntariat.

El projecte neix d’una idea danesa i amb l’Associació Noupops ONG Un fil per la vida, l’Hospital de Palamós fa aquest taller que consisteix en teixir popets destinats a nens prematurs. Està comprovat que amb el tacte del popet es poden desenvolupar millor i més ràpidament dins la incubadora.

L’any passat es va premiar l’Espai Rialles, dedicat a nens i nenes ingressats a la 5a planta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -