16.8 C
Pals
Dimarts, 22 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Sol i amplitud tèrmica gran. Setmana vinent canvi de temps pronunciat

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tindrem un divendres i cap de setmana d’estabilitat meteorològica amb cel majoritàriament assolellat i amplitud tèrmica gran com ja ha estat passant els dies anteriors. Avui continuem sense canvis al temps: sol, matí fred ambient gèlid a primera hora i temperatura entre -1 i -3 ºC  i migdia suau amb una temperatura màxima que fregarà els 18 ºC.

Dissabte  la temperatura màxima puja encara una mica més, però a partir de diumenge i sobretot de cara a dilluns vinent el termòmetre torna a recular. Diumenge ja tindrem un primer símptoma de canvi de temps amb vent moderat de component nord al final del dia i temperatura màxima més a ratlla, però serà dilluns quan el canvi de temps serà majúscul.

La propera setmana tornarà a ser d’ambient plenament hivernal i no es repetiran els valors suaus de 16 a 18ºC de màxima que hem tingut aquesta setmana als migdies.

Entre dilluns i dimarts una entrada d’aire fred continental, juntament amb la formació d’una depressió al Mediterrani incrementarà la inestabilitat, i la probabilitat de pluja serà més elevada durant la setmana que ve. En funció de la ubicació de la borrasca els vents seran més de tramuntana, més de gregal o més de llevant. Alguns models indiquen que a mitjans de la setmana vinent podem tenir el primer episodi de llevant de l’any, tot i que hi ha molta incertesa en la possible precipitació associada.

De moment queden molts dies, però el que és segur és que cal aprofitar el sol d’aquest cap de setmana, perquè  la setmana que ve tindrem més núvols, ambient més fred i vent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Paul Di’Anno, l’exvocalista dels Iron Maiden, als 66 anys

Paul Di’Anno ha mort als 66 anys després d’uns anys on arrossegava problemes de salut, que el van deixar en cadira de rodes. El músic va ser vocalista de Iron Maiden en els dos primers discs. Posteriorment va actuar amb Battlezone i Killers, i també va realitzar nombrosos llançaments en solitari o col·laborant amb altres
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -