10.5 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Canvi de temps amb pluja, vent i ambient més fred

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dilluns notarem un descens tèrmic acusat, especialment pel  que fa a la temperatura màxima, que si bé dissabte va superar els 20 ºC al Baix Empordà, arribant als 24 ºC per exemple a Castell d’Aro, avui assolirem com a molt valors al voltant dels 12 ºC. El vent també és protagonista, inicialment de component nord, girant a nord-est, amb un gregal que  bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h i provocarà alteració marítima amb maregassa.

L’entrada d’aire fred ve acompanyada d’un increment de la inestabilitat amb pluja. Plourà entre el matí i ho pot fer fins a la tarda de manera irregular o intermitent. Localment la precipitació es pot produir en forma de xàfec tempestuós i acompanyada de calamarsa o neu rodona amb  una cota de neu que es situarà entre els 400 i 500 m al Baix Empordà.

Demà el vent de gregal passarà a llevant, amb alteració marítima, cel cobert i pluja que pot caure al llarg de tot el dia. Si bé no es produiran gelades i la temperatura mínima quedarà positiva, l’ambient serà de ple hivern a causa de la manca d’insolació, el vent i una temperatura que al dimarts li contarà superar els 10 ºC.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×27 – 24 abril 2024

TRACKLIST MILEY CYRUS, ELTON JOHN I MÉS – NOTHING ELSE MATTERS QUEENS OF THE STONE AGE – THE EVIL HAS LANDED BON...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -