17.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

Gelades extenses i estabilitat atmosfèrica amb cel serè

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Seguim amb el mateix comportament meteorològic que els últims dies. I la previsió, a la comarca, no canvia gens. Potser si hem de destacar alguna cosa serà que les glaçades seran més extenses, més contundents, i  més persistents, a les zones obagues, a causa del cel serè per enèssim dia.

Si prenem d’exemple La Bisbal, i segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, la temperatura mínima diària des del dilluns dia 10 de gener ha anat baixant jornada rera jornada, marcant un mínim ahir dilluns de -4.7 ºC. I avui quedarem amb una temperatura mínima molt semblant, de -5 ºC, i demà, fins i tot, podria baixar una mica més. I fins ben bé a la línia de la costa la fred serà ben present amb temperatures que no es deixaran moderar per l’efecte de l’influència marítima. L’anticicló es reafirma en aquest sentit i també en l’efecte de l’estabilitat i del dia assolellat que tornarà a fer. I que permetrà que el sol de migdia ens doni valors propers als 15 graus.

Un altre senyal de les altes pressions és l’efecte que fa que el nivell del mar baixi i deixi a la vista roques i vegetació marítima que normalment queden cobertes d’aigua. Són les minves de gener, que a les poblacions costaneres es podran observar.

També s’ha de destacar que el Servei Meteorològic de Catalunya manté l’avís moderat per fred, a la comarca, tant per avui, com per demà dimecres, per temperatura mínima extrema. I això ja ens situarà a mitja setmana sense canvi de rumb atmosfèric i sense pluja.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -