16.8 C
Pals
Dimarts, 14 maig 2024
- Publicitat -

Baixada de la temperatura i mala mar

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Divendres ha començat amb ambient fresc i una temperatura mínima al voltant dels 15 ºC. Cel amb restes de núvols de la tempesta que la passada matinada va acumular fins a 10 mm a Palafrugell, amb moments de xàfec intens però d’abast molt local tal com advertia l’avís de perill per intensitat de pluja del Servei Meteorològic de Catalunya.

Aquest matí amb tendència a gran obertura de clarianes, cel que quedarà majoritàriament assolellat i una temperatura màxima per sota els 30 ºC. Entre migdia i tarda increment de la inestabilitat i és possible la formació de noves tempestes a la meitat sud del Baix Empordà.

L’aire serà de Tramuntana a la meitat nord de la comarca provocant alteració marítima amb forta maror, onades de metre i mig. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per maregassa, ja que al Cap de Begur les onades poden superar els 2 metres al final del dia amb mar de fons de component nord.

Cap de setmana de calor moderada o poca calor, fins i tot farà fred la propera nit de divendres a dissabte amb una temperatura mínima que baixarà dels 15 ºC. Dissabte predomini del sol, estat de la mar amb maror i diumenge cel a estones mig ennuvolat amb una nova entrada de Tramuntana al final del dia que portarà entre forta maror i maregassa les darreres hores de la setmana.

A mitjà termini, entre dimarts i dimecres de la setmana vinent la temperatura es normalitza a l’època de l’any i pujarà amb força la resta de setmana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Increment de la inestabilitat amb alguns ruixats

Dimarts l'ambient serà més fred amb una temperatura màxima que li costarà assolir els 20 ºC degut al cel tapat i alguns ruixats.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -