16 C
Pals
Dimarts, 14 maig 2024
- Publicitat -

Finals d’agost amb Tramuntana i ambient fresc

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Deixem enrere un diumenge que va ser de pluja abundant i molt profitosa, acumulant quantitats de més de 30 a 50 mm generalitzats a tot el Baix Empordà. Des de la tarda de dissabte i fins a la nit de diumenge ha estat l’episodi de pluja més abundant del que portem d’any a la comarca.

Precipitació 26 i 27 agost 2023 al Baix Empordà
Interpolació pel mètode IDW de la precipitació acumulada al Baix Empordà entre els dies 26 i 27 d’agost de 2023. Font dades: XEMA i XOM del Servei Meteorològic de Catalunya, estacions de meteoclimatic particulars.

Aquest dilluns comença amb cel parcialment tapat, en general acabarà lluint el sol al llarg del dia, però amb la presència d’intervals de núvols residuals de la inestabilitat d’ahir. Inici del dia amb ambient fresc o fred amb una temperatura mínima que ha baixat molt i s’ha situat al voltant dels 12 ºC a l’interior del Baix Empordà i 15 ºC a la costa. La temperatura màxima puja clarament respecte ahir, però quedarà per sota els 30 ºC i l’ambient serà poc calorós i gens xafogós per la Tramuntana.

El vent bufarà amb força entre moderada i forta a l’extrem nord-est i litoral de la comarca, provocant alteració marítima amb forta maror amb onades superiors a 1,5m i fins a 2.5 m al Cap de Begur amb maregassa.

Demà continua l’ambient poc calorós amb marcada amplitud tèrmica i una temperatura que anirà dels 10 ºC de mínima als 28 ºC de màxima amb temps més assolellat al matí i creixement d’alguna nuvolada convectiva de tarda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Es rebenta una canonada d’aigües fecals i s’acaba tallant la carretera de Palamós a Sant Feliu de Guíxols

La Policia Local ha tallat la circulació d'aquest carrer i els Bombers estan treballant en les primeres accions preventives i de reparació.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -