16.7 C
Pals
Dimarts, 7 maig 2024
- Publicitat -

Setmana de sol i temperatura a l’alça

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat cap de setmana va començar la tardor astronòmica amb temperatura clarament més baixa, especialment pel que fa a les mínimes que van baixar per sota els 10ºC en punts de l’interior del Baix Empordà. Aquest transitori descens de temperatura, però, queda enrere aquesta setmana amb l’arribada d’una massa d’aire més càlida que, combinada amb el temps anticiclònic, pràcticament deixarà el cel serè i una temperatura més elevada.

No obstant, l’inici de dia és fresc amb una mínima que la passada matinada s’ha situat entre els 11 i 13 ºC al Baix Empordà. La temperatura pujarà ràpidament al llarg del dia fins a fregar els càlids o calorosos 27 ºC de màxima. Demà el termòmetre pot pujar encara una mica més fins als 28ºC i la mínima no quedarà tan baixa entre els 13 i 15ºC.

Per la resta de dies de setembre ens espera contrast tèrmic entre l’inici fresc del matí i la calidesa o calor del migdia, temps majoritàriament assolellat o amb núvols poc abundants i absència total de precipitació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un duc acaba electrocutat en una línia elèctrica entre Calonge i Palamós

L'incident, a més, coincideix en l'època de cria d'aquest ocell rapinyaire, un "moment molt crític" perquè els polls necessiten atenció i alimentació que "la baixa d'un dels reproductors pot posar en perill", segons apunten des del grup Natura Sterna.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -