15.2 C
Pals
Dijous, 2 maig 2024
- Publicitat -

Vent, alteració marítima i ruixats a la tarda

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Matí de dijous força ennuvolat, uns núvols que seran més compactes cap al migdia amb l’arribada d’un sistema frontal que portarà pluja durant la segona meitat de, tot i que en general serà poc abundant al Baix Empordà en forma de ruixats.

El vent és l’altre meteor protagonista d’aquest matí entre component sud-oest i oest. Un garbí que fins a migdia pot superar els 70 km/h a la zona litoral i meitat sud de la comarca i ocasionarà mala mar, onades que poden superar els 4 metres segons l’avís de perill del Servei Meteorològic de Catalunya. El vent s’afeblirà una mica canviant  transitòriament a component nord, posterior pas del front durant la tarda.

La temperatura arribarà fins als 23 ºC de màxima amb una mínima que baixarà molt després del pas del front, amb valors de fins  a 6 ºC la propera nit.

Demà encara amb alguns intervals de núvols, tot i que no s’espera pluja, i l’inici de divendres serà fred. A l’interior del Baix Empordà i zones arrecerades del vent la temperatura mínima pot baixar dels 5 ºC, i a la costa valors entre 8 i 10 ºC de mínima.

Un vent de component oest, sud-oest que continuarà bufant demà amb forçà moderada i cops que poden superar els 50 km/h i una temperatura màxima que no arribarà als 20ºC.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Unes 30 persones formen part de les jornades de coneixement de la societat catalana a Palamós

Aquests tallers estan dirigits a les persones immigrades que resideixen al municipi i són totalment gratuites.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -