10.1 C
Pals
Dijous, 2 maig 2024
- Publicitat -

Gener acabar sota l’estabilitat anticiclònica

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Darrer dia del mes i continuarem sota la dinàmica anticiclònica, que això afavoreix la formació  de núvols baixos i boires de matinada i primeres hores del matí, especialment en zones enclotades del Baix Empordà. En general però, tindrem  més clarianes i estones de temps més assolellat durant la segona meitat del dia.

Ens acomiadem del gener sense pluja. Enguany aquest mes hem acumulat entre 12 i 20 l/m2 en dos episodis de precipitació els dies 10 i 19 de gener. Pluja escassa, però tampoc es pot demanar més per ser a l’hivern que es una estació climatologicament seca al litoral mediterrani amb predomini de les altes pressions com estem tenint aquests dies.

Avui pel què fa a la temperatura, la mínima s’ha situat entre els 3 i 5ºC al Baix Empordà i la màxima rondarà els 16 ºC. Dijous novament es poden formar núvols baixos i algunes boires a l’inici i també cap al vespre, i temps més assolellat les hores central del dia amb temperatura diürna més elevada que pot superar els 20 ºC de màxima.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Platja d’Aro vol reubicar l’Escola de Vela, ensorrada pel temporal dels últims dies

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró està treballant amb urgència per reubicar l'activitat de l'Escola de Vela,...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -