15.5 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Dimarts fred amb vent i possible precipitació feble localment de neu a primera hora

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Comencem una jornada que es mourà amb dos protagonistes a la meteorologia de la nostra comarca: el vent de Tramuntana i la fred. I això ens porta a parlar dels dos avisos de situació meteorològica de perill que el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès al Baix Empordà: per alteració marítima i per neu.

El dia serà de cru hivern, ennuvolat. Sense gaire moments per veure el sol i les temperatures no podran pujar més dels 7 o 8 ºC. Per temperatures mínimes també anirem baixos, tot i que el cel més tapat de la darrera nit ha deixat valors més alts que ahir, amb mínimes de 2 a 4 ºC al Baix Empordà..

El vent de Tramuntana que seguirà bufant durant el matí d’avui dimarts es podrà afeblir una mica però tot i això s’ha fet convenient mantenir l’avís per alteració marítima que ens adverteix d’onades que podran superar els 2.5 m amb mar de fons de component nord i nord-est.

L’altre factor que caldrà tenir en compte serà l’afebliment del vent de Tramuntana que coincidirà amb les primeres hores del dia, quan s’assoleixen les temperatures més baixes de la jornada. I això, juntament amb l’acostament d’una pertorbació mediterrània,  és l’argument per explicar la segona situació de risc advertida durant la primera part del dia al nostre Baix Empordà: la possibilitat de neu a cotes baixes –entre els 200-400 metres, segons models- però que fins i tot, es podrà donar a nivell del mar.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per neu que ens afecta fins a migdia d’avui dimarts. Estem parlant de la possibilitat de volves de neu o aiguaneu anecdòtiques sense agafar a terra, que no vindran dintre cap temporal de neu al Baix Empordà, i que seran més probables durant el matí A la tarda, la possibilitat de neu desapareix i la precipitació que arribi serà en forma de plugims amb una cota de neu que pujarà fins als 800 m al final del dia, tot i que algun ruixat acompanyat de calamarsa o neu rodona tampoc es pot descartar en aquest context. La precipitació acumularà quantitats entre minses i poc abundants.

Estem davant d’un dia complex amb ambient gèlid, que ens tindrà posats amb els ulls posats a les conseqüències que podrà tenir la possible nevada a zones desacostumades a aquest meteor blanc, i que pot enfarinar les Gavarres transitòriament.

Recomanem estar ben informats de les diferents actualitzacions de la previsió. Però queda clar que seguirem els propers dies amb el mateix discurs de fred de cru hivern i Tramuntana que tindrà més dies de protagonisme.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bernat Puigdollers: “Amb el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 podem veure com es troba el panorama artístic català”

Aquest dissabte 27 d’abril la Fundació Vila Casas, donarà a conèixer els noms dels guanyadors del Premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 durant la inauguració de l’exposició de les obres finalistes a Can Mario, Palafrugell. Aquest certamen, que enguany ha canviat de nom per dedicar-lo al difunt Antoni Vila Casas, vol fomentar la creació, reconèixer el talent emergent, valorar el context artístic actual i enfortir el teixit creatiu a Catalunya. Per parlar-nos de l’exposició ens ha visitat al Supermatí un dels membres del jurat, Bernat Puigdollers.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -