13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

El temps d’espera a les urgències de l’hospital de Palamós sobrepassa l’hora i iguala la mitjana catalana

Els pacients de les urgències hospitalàries del sector públic a Catalunya van esperar de mitjana 61,9 minuts -entre triatge i atenció mèdica- per visita durant l'any 2023

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els pacients de les urgències hospitalàries del sector públic a Catalunya van esperar de mitjana 61,9 minuts -entre triatge i atenció mèdica- per visita durant l’any 2023, segons una anàlisi de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) amb dades del Departament de Salut. Aquesta xifra es va reduir poc més de 2 minuts respecte del 2022. Aquestes dades, però, queden molt per sobre dels nivells existents durant el 2010, just en el moment de la retallada de la despesa que va fer la Generalitat arran de la crisi econòmica.

En el cas de l’Hospital de Palamós, segons aquestes dades, el temps d’espera va ser també de 62 minuts per visita, tot i que a diferència de la mitjana catalana va augmentar 7 minuts respecte al darrer any. Tot i això, l’Hospital de Palamós no és un dels hospitals que presenta més temps d’espera, però tampoc dels que menys arreu de Catalunya.

I pel que fa als tres hospitals de Girona les dades també varien: l’Hospital Doctor Josep Trueta (que forma part dels centres que gestiona l’Institut Català de la Salut) es troba també dins la mitjana catalana en 62 minuts (ha augmentat 1 minut des del 2022); en canvi, a la Clínica Girona el temps d’espera es redueix fins als 30 minuts d’espera (ha augmentat 9 minuts respecte a l’any passat); i, finalment, l’Hospital Santa Caterina també es troba per sota de la mitjana, en 48 minuts d’espera (s’ha mantingut respecte al 2022).

Cal destacar, que els minuts d’espera a l’Hospital Josep Trueta de Girona s’han triplicat respecte a l’any 2010, quan l’espera era de només uns 20 minuts, segons unes dades fetes públiques pel Govern el 2011 responent una pregunta parlamentària.

Les urgències hospitalàries el 2023

Les urgències hospitalàries de la xarxa pública van atendre el passat 2023 3,8 milions de pacients, això suposa un augment del 2,2% respecte al 2022. Aquest increment de l’atenció de les urgències no s’ha traduït aquest 2023 en un augment de la llista d’espera, però tal com explica a ACN la directora del servei d’Urgències de l’Hospital de Santa Pau, Mireia Puig, però és en general un dels factors que més pesa en la saturació de les sales d’espera de les urgències. A més, destaca que l’increment de pacients a les urgències hospitalàries ha estat progressiu des del 2010. També ho atribueix a l’augment de la població envellida.

Aquestes dades a Palamós corresponen a 62.993 urgències ateses durant el 2023. Les dades a Girona augmenten: l’Hospital Josep Trueta de Girona va atendre 82.830 urgències durant el darrer any, la Clínica Girona en va atendre 71 i l’Hospital Santa Caterina 55.830 urgències ateses.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -