Foto: Josep Renalias

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat un pla urbanístic que regulava la recuperació d’espais públics al barri de Sant Pol de la Bisbal d’Empordà.

Ràdio Capital ha tingut accés la sentència del TSJC de desembre de 2017 que deixa sense efecte el pla especial urbanístic de delimitació i recuperació de l’espai públic del nucli de Sant Pol, que va ser aprovat per la Comissió d’Urbanisme de Girona el juny de 2011.

El pla urbanístic tenia com a objectiu recuperar aquells “espais que s’entén que són de domini públic però havien estat ocupats per edificacions i usos privats”, segons s’indicava al pla.

Ara bé, la resolució judicial del mes de desembre de 2017 afirma que la legislació en la que es basa el pla urbanístic no “autoritza l’elaboració d’un pla especial per delimitar i recuperar l’espai públic, i només permet […] recuperar el paisatge urbà”.

El pla urbanístic es va aprovar durant la primera alcaldia de Lluís Sais.

El veí de Sant Pol Xavier Gras és qui ha guanyat ara el recurs al TSJC. En declaracions a Ràdio Capital ha explicat que va demanar que la justícia suspengués el pla urbanístic perquè volia que l’Ajuntament donés més explicacions.

I destaca un fet en especial:

Xavier Gras afirma ser l’únic propietari que ha recorregut el pla urbanístic. Una part de casa seva estava afectada per aquest projecte.

La sentència afirmava que les parts la podien recórrer al Tribunal Suprem abans del 20 de gener. L’alcalde Lluís Sais no ha volgut fer declaracions a aquesta emissora sobre aquest tema.