23.4 C
Pals
Dimecres, 20 octubre 2021
- Publicitat -

Eleccions democràtiques a set municipis del Baix Empordà

Les municipals arriben aquest diumenge, però no tots els municipis han de votar entre dos partits polítics

Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Queden només set dies per les eleccions municipals d’aquest diumenge. Com ja ho sabeu, a Ràdio Capital, estem fent un seguiment exhaustiu de la campanya. Encara que la comarca tingui 36 municipis, el més esperat és que a partir d’aquest diumenge s’hagin de decidir 36 nous governs. Però la realitat s’allunya de la teoria i hi haurà set municipis que no decidiran res.

Una de les notícies més llegides aquest cap de setmana al web d’aquesta emissora explica quins són els set municipis que ja saben qui guanyarà les eleccions. El motiu és que només es presenta un sol partit polític a les eleccions. Eleccions, exactament, com el seu nom indica, els ciutadans escolleixen. Però que volem que els habitants d’Albons, Fontanilles, La Pera, Palau-sator, Rupià i Verges escolleixin? Tots aquests municipis, malauradament, ja tenen el seu govern escollit i per extensió, el model de vila que volen des de la direcció del partit.

Hem de destacar però que no és només un problema de la comarca. De fet, la província de Girona és la més afectada de tot Catalunya. No ho podem considerar l’Espanya rural com a les eleccions generals del 28 d’abril. Ara mateix, només escullen pel futur del municipi i la decisió no té cap efecte en el conjunt de l’estat espanyol. Però sí que se’n veuen afectats els ciutadans. En una societat suposadament democràtica, la fita de tots hauria de ser el diàleg per poder exposar i raonar, sobretot raonar els teus punts de vista, sense deixar d’escoltar els punts de vista dels altres.

L’únic indicatiu que tindrem durant la nit electoral és la participació. Una participació que, si augmenta en comparació a les últimes municipals serà sinònim del suport dels habitants al partit polític. Però si disminueix, amb què hem de relacionar la baixa de participació o inclús el nombre de vots? Al descontentament dels ciutadans amb aquella formació política? O potser a la manca d’una candidatura que els representi millor?

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

José González s’incorpora al Festival del Mil·lenni i actuarà a Barcelona el 3 de febrer

El cantautor suec José González se suma a la programació del Festival del Mil·lenni i anuncia un concert pel 3 de febrer al Palau de la Música de Barcelona. Les entrades es posaran a la venda aquest dijous a les 10 del matí al web de la promotora Last Tour. González presentarà “Local Valley” el…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -