9 C
Pals
Divendres, 28 Febrer 2020

Eleccions democràtiques a set municipis del Baix Empordà

Les municipals arriben aquest diumenge, però no tots els municipis han de votar entre dos partits polítics

El més llegit

Farmàcies del Baix Empordà es queden sense mascaretes per por al coronavirus

La majoria de les farmàcies que hem contactat, en total 24, han afirmat que s’han esgotat les mascaretes. Hem...

El ple de Palafrugell aprova que no es pugui fumar a la platja

Així s’ha votat en el ple municipal d’avui amb 12 vots a favor i 8 abstencions. Ja s’ha fet l’aprovació inicial.

Simple Minds, Ben Harper, Albert Pla o Dàmaris Gelabert, nous noms del Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada ha anunciat aquest dijous al matí els darrers noms del cartell de la seva 58a edició

Bell-lloch insinua que “influeix el color del partit que governa” en les ajudes de Costes pel Gloria

Diu que estan "indignats i descol·locats" amb l'ajut, a parer seu, "insuficient" de 250.000 euros, i que en canvi "altres municipis (en referència a Platja d'Aro) tinguin un ajut d'un milió"

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.
Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Queden només set dies per les eleccions municipals d’aquest diumenge. Com ja ho sabeu, a Ràdio Capital, estem fent un seguiment exhaustiu de la campanya. Encara que la comarca tingui 36 municipis, el més esperat és que a partir d’aquest diumenge s’hagin de decidir 36 nous governs. Però la realitat s’allunya de la teoria i hi haurà set municipis que no decidiran res.

Una de les notícies més llegides aquest cap de setmana al web d’aquesta emissora explica quins són els set municipis que ja saben qui guanyarà les eleccions. El motiu és que només es presenta un sol partit polític a les eleccions. Eleccions, exactament, com el seu nom indica, els ciutadans escolleixen. Però que volem que els habitants d’Albons, Fontanilles, La Pera, Palau-sator, Rupià i Verges escolleixin? Tots aquests municipis, malauradament, ja tenen el seu govern escollit i per extensió, el model de vila que volen des de la direcció del partit.

Hem de destacar però que no és només un problema de la comarca. De fet, la província de Girona és la més afectada de tot Catalunya. No ho podem considerar l’Espanya rural com a les eleccions generals del 28 d’abril. Ara mateix, només escullen pel futur del municipi i la decisió no té cap efecte en el conjunt de l’estat espanyol. Però sí que se’n veuen afectats els ciutadans. En una societat suposadament democràtica, la fita de tots hauria de ser el diàleg per poder exposar i raonar, sobretot raonar els teus punts de vista, sense deixar d’escoltar els punts de vista dels altres.

L’únic indicatiu que tindrem durant la nit electoral és la participació. Una participació que, si augmenta en comparació a les últimes municipals serà sinònim del suport dels habitants al partit polític. Però si disminueix, amb què hem de relacionar la baixa de participació o inclús el nombre de vots? Al descontentament dels ciutadans amb aquella formació política? O potser a la manca d’una candidatura que els representi millor?

Últimes notícies

El Mercat diari de Palafrugell aposta per eliminar el plàstic

El Mercat diari de Palafrugell ha pres la iniciativa d'avançar-se a la normativa de prohibició d'envasos i bosses de...

La població estrangera al Baix Empordà creix un 2,6% el 2019

En total, el conjunt de la població estrangera representa el 19,61% dels habitants a la comarca

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

Supermatí 27 febrer 2020

Escolta l'informatiu d'aquest dijous

En marxa el projecte per arranjar la sorra de les platges després de les destrosses del temporal Gloria

El temporal Gloria a principis del 2019 va deixar grans destrosses a les platges de Catalunya, entre elles les de Sant Feliu de Guíxols, que es van veure afectades per una gran quantitat de brutícia, dunes desfetes i la sorra desnivellada. Ara ja s’han iniciat les obres per posar-ho tot en ordre.

Més notícies