10.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Els animals ja son més que coses

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Els animals ja son més que coses
Loading
/

Els animals ja son legalment i a tots els efectes, sers vius dotats de sensibilitat. El 16 de Desembre de 2021 el BOE publicava la llei 17/2021 sobre el règim jurídic dels animals, els quals eren considerats en el Codi Civil com a coses, en concret, com un bé moble.

La reforma segueix diferents modificacions que ja sabien produït en l’entorn europeu, i finalitza amb un seguit d’altres normes ja vigents a Espanya que també dotaven de «sensibilitat» als animals. Per tal de distingir els animals de les coses, es ressalta la condició de sers vius. Per diferenciar-los de les plantes, es ressalta que els animals estan dotats de sensibilitat.

La llei no obvia que els animals poden ser objecte de comerç i d’apropiació, tot i així, ressalta que l’exercici de drets sobre els animals cal efectuar-los respectant el benestar i protecció animal, evitant el maltractament, l’abandonament o patiments innecessaris. Així doncs, alhora de cuidar un animal caldrà respectar la seva condició de ser viu sensible. Qui es trobi un animal perdut, estarà exempt de retornar-lo al propietari si li consten motius fonamentats de maltractament o bé de que ha estat abandonat.

La llei aborda qüestions en les que es poden trobar els animals de companyia com divorcis, (com es contribueix a les seves despeses, qui es queda el gos o bé si es comparteix la seva guarda) o herències (el destí dels animals un cop mort el seu propietari). També aclareix que un animal de companyia és inembargable.

En definitiva, la reforma legal ha estat un petit pas pel legislador, però un gran pas pel benestar animal.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios