8 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Els Bombers de la Generalitat posen fi a la protesta de les hores extres després de 5 mesos

Els sindicats del cos i el Govern de la Generalitat han arribat a un preacord on es contempla eliminar les 102 hores extres obligatòries i equiparar el preu de l'hora extra i l'ordinària

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Els Bombers de la Generalitat han posat fi a les protestes de no fer hores extres iniciada el desembre de l’any passat. La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (DGPEIS) i la Conselleria d’Interior han arribat a un preacord que preveu millores en les condicions laborals dels bombers, també pel que fa a recursos humans i materials.

Els sindicats del cos van denunciar la falta de personal i de material, on els treballadors es van veure obligats a fer ús de les seves hores extres per garantir la dotació mínima dels parcs. Per aquests motius, el desembre de l’any passat van decidir deixar de fer hores extres, ocasionant tancaments en alguns dels parcs d’arreu del territori, com el de Calonge i el de Vall d’Aro que se’n van veure molt afectats.

Després de quasi cinc mesos, els Bombers han decidit tornar a fer hores extres després del preacord de la DGPEIS i la Conselleria d’Interior que preveu l’eliminació de les 102 hores extres obligatòries per suplir la manca de personal. Els agents poden acumular fins a 350 hores extres voluntàries l’any, a més a més de les que són obligatòries. Tot i que els sindicats el consideren un preacord de mínims, el 70% dels treballadors el va aprovar a través de votacions internes.

En una visita al Parc de Bombers de Girona la setmana passada, el president Quim Torra va refermar el compromís del Govern amb el cos de Bombers de la Generalitat. El president va anunciar l’adjudicació de les obres de la reforma integral del parc de bombers de la ciutat valorada en 1,4 milions d’euros.

Torra també va recordar que el Govern va aprovar la compra de 92 Bombes Rurals Pesades per als treballadors amb la voluntat de substituir progressivament els vehicles més antics del cos. L’adqusició està prevista pels anys 2020-2022 i està valorada en 4,5 milions d’euros. El Govern respon així a una de les altres demandes que es fan sindicats i treballadors, com és la renovació i millora del material. Aquests vehicles es van comprar l’any 2010 i hi ha camions que actualment tenen 25 anys.

La falta de personal, però, segueix sent una preocupació per als sindicats, ja que consideren que s’ha de dotar al cos de més efectius. El Govern va recordar que es preveu una convocatòria de 250 noves places, que en paraules de Torra és “la més important dels últims 25 anys”. Ara per ara, falta que aquest preacord sigui ratificat per la Comissió de Retribucions del Departament d’Economia i per la Mesa General de la Funció Pública per firmar-lo formalment.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El 13 de març s’escollirà nou patró major de la Confraria de Palamós

S'han confirmat les dates per a la renovació dels òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes, entre...

Altres notícies