10.1 C
Pals
Dissabte, 30 maig 2020

Els Bombers de la Generalitat posen fi a la protesta de les hores extres després de 5 mesos

Els sindicats del cos i el Govern de la Generalitat han arribat a un preacord on es contempla eliminar les 102 hores extres obligatòries i equiparar el preu de l'hora extra i l'ordinària

El més llegit

Palafrugell crearà una aplicació per controlar l’afluència a les platges de Calella, Llafranc i Tamariu

El consistori establirà tres nivells per les platges: verd (s'hi pot accedir sense problemes), groc (afluència mitjana) i vermell (platja tancada)

El Baix Empordà, a la fase 2 a partir del dilluns

Entre les diverses activitats permeses hi ha la de banyar-se a les platges gironines com també obrir l'interior dels restaurants però amb un 40% d'aforament

L’Ajuntament de Palafrugell responsabilitza al servei de costes de la reparació de la platja del Golfet

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, en resposta al comunicat de l'associació Salvem el Golfet, ha afirmat, en declaracions a...

El personal de Palafrugell Gent Gran reclama millores salarials i laborals

En una concentració a l’entrada del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran, el personal sanitari s’ha reivindicat demanant que millorin el material de protecció sanitària com també recuperar part del seu sou

Els Bombers de la Generalitat han posat fi a les protestes de no fer hores extres iniciada el desembre de l’any passat. La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (DGPEIS) i la Conselleria d’Interior han arribat a un preacord que preveu millores en les condicions laborals dels bombers, també pel que fa a recursos humans i materials.

Els sindicats del cos van denunciar la falta de personal i de material, on els treballadors es van veure obligats a fer ús de les seves hores extres per garantir la dotació mínima dels parcs. Per aquests motius, el desembre de l’any passat van decidir deixar de fer hores extres, ocasionant tancaments en alguns dels parcs d’arreu del territori, com el de Calonge i el de Vall d’Aro que se’n van veure molt afectats.

Després de quasi cinc mesos, els Bombers han decidit tornar a fer hores extres després del preacord de la DGPEIS i la Conselleria d’Interior que preveu l’eliminació de les 102 hores extres obligatòries per suplir la manca de personal. Els agents poden acumular fins a 350 hores extres voluntàries l’any, a més a més de les que són obligatòries. Tot i que els sindicats el consideren un preacord de mínims, el 70% dels treballadors el va aprovar a través de votacions internes.

En una visita al Parc de Bombers de Girona la setmana passada, el president Quim Torra va refermar el compromís del Govern amb el cos de Bombers de la Generalitat. El president va anunciar l’adjudicació de les obres de la reforma integral del parc de bombers de la ciutat valorada en 1,4 milions d’euros.

Torra també va recordar que el Govern va aprovar la compra de 92 Bombes Rurals Pesades per als treballadors amb la voluntat de substituir progressivament els vehicles més antics del cos. L’adqusició està prevista pels anys 2020-2022 i està valorada en 4,5 milions d’euros. El Govern respon així a una de les altres demandes que es fan sindicats i treballadors, com és la renovació i millora del material. Aquests vehicles es van comprar l’any 2010 i hi ha camions que actualment tenen 25 anys.

La falta de personal, però, segueix sent una preocupació per als sindicats, ja que consideren que s’ha de dotar al cos de més efectius. El Govern va recordar que es preveu una convocatòria de 250 noves places, que en paraules de Torra és “la més important dels últims 25 anys”. Ara per ara, falta que aquest preacord sigui ratificat per la Comissió de Retribucions del Departament d’Economia i per la Mesa General de la Funció Pública per firmar-lo formalment.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

No hi haurà càmera de control al barri vell de Palamós aquest estiu

L’Ajuntament ha decidit ajornar fins a la tardor la posada en marxa del nou sistema de control del trànsit...

Les autoescoles del Baix Empordà reobren l’1 de juny però no es podrà treure el carnet

L'Associació d'Autoescoles de Girona ha decidit que les autoescoles obriran dilluns ja que el govern espanyol ha aprovat el nivell 2 per a la...

Crítiques entre partits polítics per la runa retirada per costes a Platja d’Aro

Mentre el consistori reitera que és l'Estat espanyol l'únic responsable de cara a retirar la runa de la platja de Platja d'Aro, el partit SOM Castell-Platja d'Aro assegura que el govern municipal fa mala praxi

La residència Zoilo Feliu de la Bisbal, lliure de coronavirus

La residència està lliure de casos de coronavirus segons ha informat la Generalitat de Catalunya que ha considerat el centre una "residència verda"

Coneix amb més profunditat la vespa asiàtica i ajuda a evitar la seva propagació pel territori

Aprendre a identificar la vespa asiàtica i no confondre-la amb altres espècies autòctones ajudarà considerablement al control d’aquesta espècie invasora d’origen asiàtic.

Altres notícies