18.7 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

19 parcs de bombers continuen sota mínims i 3 més resten tancats

Diumenge 3 de febrer a la nit es va declarar un incendi a Sant Feliu i el parc més proper, Vall d'Aro, estava tancat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La situació dels parcs de bombers no millora. A dia 4 de febrer el balanç de parcs sota mínims és de 19 i el de parcs tancats de 3 arreu de Catalunya. Unes xifres publicades per la Secció Sindical UGT de Bombers de la Generalitat i que posen en alerta al col·lectiu de treballadors i també a la població.

Els efectius protesten per la falta de personal i material que hi ha actualment en els parcs de Bombers d’arreu del territori i demanen a la Generalitat que faci front a les seves demandes. Mentrestant, però, els parcs continuen sota mínims i molts d’ells es veuen obligats a tancar per falta d’efectius i recursos, una problemàtica que afecta directament a la seguretat de la ciutadania i dels propis treballadors.

Durant la matinada de diumenge 3 de febrer, es va declarar un foc en un abocament de deixalles a Sant Feliu, al camí dels Butanos, i fins passades tres hores no es va poder extingir. Es va alertar al cos de Bombers cap a les nou del vespre i s’hi van enviar tres dotacions. Es van cremar 100 metres quadrats de deixalles i va ser necessària la intervenció d’un tractor que mogués els residus per poder apagar el foc de forma progressiva. L’incendi es va donar per extingit a dos quarts d’una de la matinada, quasi tres hores després de rebre l’avís. Aquesta situació s’agreuja al saber que el parc més proper de bombers, Vall d’Aro, estava tancat per la falta de recursos que pateix el col·lectiu. UGT Bombers ha alertat a la seva pàgina de Twitter sobre els perills que això pot comportar:

Per la seva banda, els Bombers de Palafrugell han denunciat que van haver de treballar amb només quatre bombers en una desena de serveis, molt per sota dels serveis mínims que s’estableixen en treballs amb autoescala. La causa principal de les sortides va ser el vent que ha tingut lloc a la comarca del Baix Empordà. Recordem que Protecció Civil havia activat la setmana passada el pla VENTCAT i el dia 3 de febrer, un cop passat l’episodi de vent més intens aquest cap de setmana, el va desactivar.

Davant d’aquesta situació, el Síndic de Greuges s’ha pronunciat sobre la problemàtica i reclama un pacte de país per abordar les deficiències del sistema de serveis d’emergències. El Síndic va realitzar algunes visites a parcs de bombers on ha pogut comprovar “les mancances en matèria de recursos humans, la precarietat dels mitjans tècnics i la degradació d’algunes instal·lacions”. Actualment, està elaborant un informe en profunditat sobre la situació del sistema dels serveis d’emergències i que té previst presentar al Parlament de Catalunya el mes d’abril.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -