Camió de Bombers en una imatge d'arxiu
Camió de Bombers en una imatge d'arxiu

El Parc de Bombers de Calonge està tancat per la negativa de seguir fent hores extres. I com aquest, molts dels altres parcs a nivell català. La reivindicació s’allargarà fins el proper 10 de gener si la Generalitat no mou fitxa i admet les seves peticions en consideració. Aquest dijous, el cos de Bombers es manifestarà davant del Parlament de Catalunya per reivindicar les peticions.

Calonge fa dies que ha tancat el parc de Bombers per la falta d’efectius. El cos va fer arribar una carta a l’alcalde assegurant que faltava previsió per part de la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) de la Generalitat de Catalunya. Aquesta previsió ha portat al conjunt de Bombers de Catalunya a fer més de 500.000 hores extres.

Aquest dimarts la Generalitat ha fet una proposta per augmentar el sou als bombers, però mantenint les hores extres. Dels 1.000 bombers que el Govern català ha reconegut que falten, només n’asseguren 250. Els altres estan vinculats als nous pressupostos generals. Antonio del Rio, portaveu d’UGT a Bombers.

Els sindicats també han assegurat que la conselleria d’Interior hauria proposat 92 camions, però que en teoria ja estaven licitats, com han remarcat des del sindicat. Durant la convocatòria, el cos de Bombers ha assegurat que hi haurà una plantilla envellida i sobrecarregada amb les hores extres. Així ho ha explicat Joan Biescas, portaveu de Comissions Obreres a la COPE.

Per reivindicar les demandes s’ha organitzat una manifestació per aquest dijous al centre de Barcelona. Durant l’acte aniran des de la Plaça Urquinaona fins arribar al Parlament. Allà es denunciarà la situació i reclamaran les millores de personal i sobretot de recursos.

La reivindicació també s’ha traslladat al Baix Empordà perquè cada dia un parc de Bombers tanca per falta d’efectius. Des del 10 de desembre fins avui, Calonge i la Vall d’Aro s’han quedat sense bombers. Tot i això sí que segueixen funcionant els de Palafrugell i els altres municipis. Les aturades dels parcs podran continuar al llarg d’aquests dies fins al 10 de gener, dia que s’haurà acabat la manifestació. Tot i això, els Bombers de la Generalitat no desestimen seguir deixant de fer hores extres.