El restaurant La Cort del Mos, obert recentment al centre de Palamós, ha rebut un important reconeixement al ser guardonat amb el premi a millors cuiners de l’any a Catalunya en el marc del Gastronomic Forum Barcelona. Els responsables del projecte, Jeffry Ruiz, de Badalona, i Helena Termes, de Figueres, han aconseguit aquest guardó gràcies a la seva aposta per una cuina catalana autèntica i de proximitat.
El restaurant, que es va inaugurar fa uns mesos, va néixer amb una forta implicació del veïnat i dels restauradors locals, que van omplir l’acte d’obertura. La jornada va tenir un caràcter familiar i festiu, i fins i tot va comptar amb la benedicció d’un diaca, recuperant una tradició antiga del poble.
En rebre el premi, Jeffry Ruiz va destacar que aquest reconeixement és “un punt de partida perquè es valori la cuina que es fa fora de Barcelona” i una reivindicació de la cuina catalana i del talent jove format als fogons tradicionals. Helena Termes va afegir que el guardó suposa “una empenta per continuar treballant” i donar-se a conèixer al gran públic.
Abans de conèixer el veredicte, tots dos van aprofitar l’acte per reivindicar la força gastronòmica de Palamós, posant en valor altres restaurants locals com El Puche o La Gatzoneta, i defensant la idea que el municipi pot ser un enclavament gastronòmic més enllà del cap de setmana.
La proposta de La Cort del Mos combina la tradició de la cuina catalana antiga —inspirada en llibres com el Sent Soví— amb tècniques apreses en restaurants de prestigi com El Celler de Can Roca, Via Veneto o Castell de Perelada. Entre els plats més destacats hi ha la coca de recapte, el sandvitx d’orella de porc amb gamba de Palamós i la crema de Sant Josep reinterpretada per Termes, amb la qual van rebre també el premi Georgina Regàs a la Cuina Dolça.
Els guanyadors van ser escollits a través del vot popular i professional entre cinc equips finalistes de tot Catalunya, que incloïen restaurants de Barcelona, Mataró, Tarragona i la Pobla de Segur.
Amb aquest premi, La Cort del Mos es consolida com un nou referent gastronòmic a la Costa Brava, capaç d’unir tradició, talent jove i esperit innovador en un mateix projecte.




