19.1 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Els guals del carrer Carrilet de Palafrugell no pagaran la taxa mentre durin les obres

El consistori també està avaluant mesures per "pal·liar les possibles pèrdues econòmiques provocades als establiments comercials"

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Els veïns que tenen un gual al carrer Carrilet de Palafrugell no hauran de pagar la taxa del gual mentre durin les obres. És la decisió que ha pres l’equip de govern palafrugellenc com a contrapartida a les molèsties que ocasionen les tasques de millora que van començar al mes de gener i que s’allargaran durant 9 mesos aproximadament.

El consistori també està avaluant, segons un comunicat que han fet públic, mesures per “pal·liar les possibles pèrdues econòmiques provocades als establiments comercials”.

Altres decisions que sí que s’han pres són instal·lar llum supletòria per evitar els problemes de manca d’il·luminació. També s’han resolt, mitjançant diverses borses d’aparcament properes, la pèrdua d’espais d’aparcament en aquesta zona del barri de la Sauleda.

Les obres del carrer Carrilet van començar el mes de gener i tenen un termini d’execució que l’ajuntament situa ara en “9 mesos aproximadament” i costaran, aproximadament, un milió d’euros.

Es tracta d’un projecte contemplat en el Pla de Barris de la Generalitat, qui finançarà el 50% del cost de les obres. Un dels objectius de les obres és augmentar l’espai destinat als vianants i millorar l’accessibilitat, creant itineraris de gairebé dos metres d’amplada lliures d’obstacles.

A més, es contempla construir un carril bici de dos sentits de circulació separat del vial destinats als vehicles de motor.

El carrer Carrilet és la via principal del barri de La Sauleda, i està envoltat de diferents equipaments com el nou local social de La Sauleda, l’estació d’autobusos, l’escola bressol Els Belluguets i l’Escola Carrilet. És per això que el projecte pretén desenvolupar el potencial de la via per convertir-se en eix cívic del barri.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

15 empreses del Baix Empordà seran a la Fira de Mostres de Girona

Entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre se celebrarà la 59a edició del saló multisectorial gironí, que tindrà 257 expositors i es reprendrà dos anys després per la pandèmia. Hi haurà representats 11 pobles baixempordanesos i s’han programat un centenar d’activitats i xerrades i una visita virtual de l’esdeveniment
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -