10 C
Pals
Diumenge, 19 Gener 2020

Els guals del carrer Carrilet de Palafrugell no pagaran la taxa mentre durin les obres

El consistori també està avaluant mesures per "pal·liar les possibles pèrdues econòmiques provocades als establiments comercials"

El més llegit

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

Dolors Bassa declararà al Parlament el 28 de gener

L'exconsellera torroellenca Dolors Bassa assistirà a la cambra per declarar a la Comissió d'Investigació de l'article 155 que se celebrarà el dimarts 28 de gener

Activada l’alerta del pla VentCat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’avui diumenge sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi de vent es mantindrà també de cara a demà dilluns amb una distribució més general.

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

Els veïns que tenen un gual al carrer Carrilet de Palafrugell no hauran de pagar la taxa del gual mentre durin les obres. És la decisió que ha pres l’equip de govern palafrugellenc com a contrapartida a les molèsties que ocasionen les tasques de millora que van començar al mes de gener i que s’allargaran durant 9 mesos aproximadament.

El consistori també està avaluant, segons un comunicat que han fet públic, mesures per “pal·liar les possibles pèrdues econòmiques provocades als establiments comercials”.

Altres decisions que sí que s’han pres són instal·lar llum supletòria per evitar els problemes de manca d’il·luminació. També s’han resolt, mitjançant diverses borses d’aparcament properes, la pèrdua d’espais d’aparcament en aquesta zona del barri de la Sauleda.

Les obres del carrer Carrilet van començar el mes de gener i tenen un termini d’execució que l’ajuntament situa ara en “9 mesos aproximadament” i costaran, aproximadament, un milió d’euros.

Es tracta d’un projecte contemplat en el Pla de Barris de la Generalitat, qui finançarà el 50% del cost de les obres. Un dels objectius de les obres és augmentar l’espai destinat als vianants i millorar l’accessibilitat, creant itineraris de gairebé dos metres d’amplada lliures d’obstacles.

A més, es contempla construir un carril bici de dos sentits de circulació separat del vial destinats als vehicles de motor.

El carrer Carrilet és la via principal del barri de La Sauleda, i està envoltat de diferents equipaments com el nou local social de La Sauleda, l’estació d’autobusos, l’escola bressol Els Belluguets i l’Escola Carrilet. És per això que el projecte pretén desenvolupar el potencial de la via per convertir-se en eix cívic del barri.

 

Últimes notícies

Polèmica a Palamós per la tala d’arbres en vista de prevenir incendis a la Pineda d’en Gori

La tala d’arbres a una de les zones protegides de Palamós alerta a les plataformes de protecció del territori i posen en dubte la intenció de l’acció.

El Baix Empordà gasta 2 milions de metres cúbics d’aigua durant l’estiu

Degut a l’augment de l’activitat turística, durant la temporada alta de l’any, augmenta excessivament la factura de l’aigua i les tones de residus recollits.

Marc Arrufat en Europa i Miquel Baena i Luca Vázquez en 420 guanyen una V Guíxols Cup marcada per la meteorologia

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha celebrat aquest dissabte i diumenge la V Guíxols Cup en les modalitats d’Europa i 420 amb una cinquantena de participants.

Comença el procés participatiu per definir els usos del Convent de les Clarisses

Comença un procés participatiu a Torroella de Montgrí per definir quin format i quins usos tindrà el nou espai juvenil al convent de les Clarisses

Sant Feliu rep més de 6.000 euros per combatre la pobresa energètica

Aquests ajuts poden anar destinats a persones en situació de vulnerabilitat i contribuir a la compra d'electrodomèstics, substitució de bombetes per leds o la dismunició del consum energètic

Més notícies