19 C
Pals
Dimecres, 29 setembre 2021
- Publicitat -

Els hortolans de les Arenes cultiven mongetes ecològiques als horts comunitaris de Palafrugell

En total s'hi han destinat dues parcel·les i aquesta setmana s'han donat 20 quilos de mongetes al Centre de Distribució d'Aliments de Palafrugell

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Dues parcel·les per cultivar mongeta ecològica. Aquest és l’espai que han destinat els hortolans dels Horts Comunitaris Les Arenes de Palafrugell per cultivar mongetes i repartir-les després al Centre de Distribució d’Aliments del municipi. Aquesta setmana n’han repartit, aproximadament, 20 quilos.

La iniciativa va néixer en veure que les parcel·les del Centre d’Educació de Palafrugell a l’estiu s’omplien de males herbes i no se’n feia un ús que tingués un rendiment a curt termini. És per aquest motiu, que el cultiu s’ha fet en aquelles parcel·les que estan destinades als centres educatius, uns terrenys que durant la temporada d’estiu estan en desús.

Aprofitant aquest espai, els hortolans cultiven les mongetes i realitzen donacions. De cara a la popera setmana esperen poder repartir 50 quilos, ja que la seva voluntat és seguir plantant en les parcel·les que estiguin en desús per a poder fer donatius al CDA al llarg de tot l’any. En el manteniment i la recollida de les mongetes hi han participat més de la meitat dels hortolans.

El projecte d’horts va néixer de la demanda de la ciutadania durant l’elaboració del Pla Estratègic l’any 2013 i de les entitats a través de la Taula d’Habitatge. Actualment els horts s’han constituït com un espai de participació comunitària a Palafrugell que vol fomentar el lleure i les relacions intergeneracionals. Han esdevingut un punt de trobada, d’intercanvi, de cohesió social i d’aprenentatge mutu. A més, el consistori organitza xerrades i tallers per a les escoles amb la voluntat de potenciar el caràcter educatiu i lúdic dels horts. A més la producció d’aquests és ecològica i, per tant, respecten el medi ambient ja que reciclen la matèria orgànica per fer el compost i no es contamina el terreny.

Aquest espai d’horts comunitaris ecològics està pensat per l’autoconsum. En total hi ha 32 parcel·les de 75 m2 destinades a particulars i 4 parcel·les de 105m2 i 150 m2 per a entitats amb finalitats socials. Actualment, totes estan ocupades amb una concessió de 5 anys i les adjudicacions a particulars estan subjectes al pagament d’una taxa pública anual.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El porta a porta a Forallac ja està del tot desplegat

Aquesta setmana finalitza el procés de desplegament del porta a porta a Forallac, amb l'inici de la prestació del servei al polígon industrial, el darrer punt planificat
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -