12.4 C
Pals
Dilluns, 1 març 2021

El nou govern de Begur considera prioritari aturar el creixement de la platja de Sa Riera

L’alcaldessa, Maite Selva, ha expressat la seva preocupació al subdelegat del Govern de l’Estat a Girona, Albert Bramon, durant la inauguració de l’arranjament d’un tram del camí de ronda a la zona de l’Illa Roja

El més llegit

La Policia de Palafrugell deté a les dues persones implicades en el robatori d’un taller

La Policia Local de Palafrugell va detenir a dues persones com a presumptes autors del delicte de robatori amb força als Tallers AUTOADA gràcies a les càmeres de seguretat.

ESPECTACULAR: Fotografien un grup de dofins a les illes Medes

Un grup de dofins ha sorprès les persones que navegaven aquest dijous entre les illes Medes i la costa del Montgrí, a l'Estartit

Troben una cria de dofí mort al cap de Begur

Una associació d'observació del fons marí ha trobat un dofí mort al cap de Begur

Hi ha un 10% menys de bars i restaurants que l’any passat per la pandèmia a les comarques de Girona

Des del sector creuen que es trigarà uns cinc anys a treballar al nivell del 2019
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La platja de Sa Riera de Begur no para de créixer i això crea certa preocupació al nou govern. De fet, consideren prioritari aturar-ne el creixement perquè “el fons marí s’està convertint en un desert”, assegura el primer tinent d’alcalde i responsable de Platges, Eugeni Pibernat, que ha recordat que al costat hi ha la reserva marina de Ses Negres.

L’alcaldessa, Maite Selva, ha aprofitat la trobada amb el subdelegat del Govern de l’Estat a Girona, Albert Bramon, per expressar la seva preocupació. Ha sigut durant la inauguració de l’arranjament d’un tram del camí de ronda a la zona de l’Illa Roja. Selva ha fet arribat a Bramon i a José Luís Tostado, enginyer del Servei de Costes, un dossier amb diversos informes científics que fan palesa la degradació que està patint el litoral nord de Begur, especialment el seu fons. També els ha donat el projecte que fa uns anys l’Estat volia impulsar per dragar la platja.

Segons Tostado, la millor opció és, com ja es va plantejar fa uns anys, dragar uns 80.000m3 de sorra de Sa Riera, retornant-la a Pals, i fer un espigó de sacs de sorra cap al final de la platja de Begur i Pals per evitar que n’arribi més. En aquell moment el projecte va quedar aturat per l’informe negatiu del Ministeri de Medi Ambient, però front la situació actual del fons marí, Tostado creu que podria tirar endavant: “queda clar que no fer res també crea impacte ambiental. Caldrà actualitzar-ho tot”, ha dit. Les dues parts han quedat a trobar-se properament amb el responsable del Servei de Costes, Enric Girona, per tornar a reprendre el projecte.

Per la seva banda, els representants municipals i estatals han visitat les obres de millora del camí de ronda a la zona de l’Illa Roja. El projecte, executat per l’Estat, s’ha concretat en canviar trams de barana, millorar el terra amb peces antilliscants i la consolidació de talussos per evitar el despreniment de pedres. La millora del camí ha afectat uns 150 metres i el seu cost econòmic s’ha aproximat als 50.000 euros. “La bona relació entre les administracions fa que es puguin fer coses en benefici de tots”, ha comentat Bramon.

El nou govern de Begur s’ha reunit amb la Generalitat per poder fer front a aquestes problemàtiques i trobar una sortida a un tram del camí de ronda de la seva competència, que es troba a Ses Orats. Actualment ha de passar per unes finques de titularitat privada. Pibernat ha assenyalat que també hi ha un principi d’acord per desencallar un acord final per fer un camí de ronda artificial i unir l’existent que ve d’Aiguablava i unir-lo al de Fornells.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sant Feliu de Guíxols tindrà un centre de trail running

Sant Feliu de Guíxols tindrà el seu propi centre de trail running. Així es va decidir a l'últim ple de l'Ajuntament, celebrat aquest passat dijous 25 de febrer. Junts per Catalunya va presentar una moció per a proposar la creació d'un centre de trail running que ha de convertir-se en un element de dinamització de la ciutat.

Altres notícies