13.3 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

Els Mossos d’Esquadra de la Bisbal reconeixen la col·laboració de l’empresari de Verges Jordi Peraferrer durant el temporal Glòria

Amb maquinària pesada de la seva empresa, Jordi Peraferrer va evitar el trencament total de la mota del Riu Ter. Els Mossos asseguren que amb la seva actuació va aconseguir que no s'haguessin de lamentar víctimes mortals ni més danys.

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Miki Núñez suspèn el concert de la Bisbal i el farà al juliol a Sant Antoni de Calonge

El concert queda suspès a causa de la pandèmia de la COVID-19, Miki Núñez però cantarà al Sant Antoni Beach Festival a principis de juliol
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Àrea Bàsica Policial de La Bisbal d’Empordà va reconèixer, el passat 14 d’octubre a Girona, amb una felicitació pública individual, la col·laboració “imprescindible, altruista i diligent” de l’empresari i veí de Verges Jordi Peraferrer. Segons els Mossos, amb la seva actuació va aconseguir que no s’haguessin de lamentar víctimes mortals ni més danys.

Aquest passat mes de gener, concretament la setmana del dia 20, el temporal Glòria va afectar tota Catalunya, especialment també les lleres i els trams del Riu Ter al seu pas pel Baix Empordà. A causa de les pluges intenses d’aquells dies i l’obertura de les comportes dels pantans, el Riu Ter va sobrepassar els seus límits naturals. Això va provocar inundacions a carreteres i camps i causar el desallotjament dels veïns de les zones més inundables.

El dia 22 de gener la col·laboració de l’empresari va ser fonamental. El Ter, al seu pas per Verges, va pujar a uns nivells màxims i va generar un greu perill del trencament total de la mota. La mota es va trencar a l’alçada de Canet de la Tallada, que els Mossos ja havien desallotjat. Amb la maquinària pesada de la seva empresa, Jordi Peraferrer va arreglar la mota i va aconseguir contenir l’esvoranc. Així doncs, la seva actuació va ser “imprescindible”, ja que va evitar el risc d’inundació a diverses poblacions limítrofes.

Una nit després, es preveia que el riu, a l’alçada de Verges, sobrepassés el que podia aguantar la mota. Cap a les deu de la nit un veí va alertar que aquesta començava a perdre aigua en punts estratègics i que, per tant, posava en perill tota la banda nord dele Ter, amb un risc d’inundació greu per a veïns i veïnes de Verges, La Tallada, Bellcaire i Albons. Com el dia anterior, Peraferrer va utilitzar la seva maquinària pesada intentar contenir les vies d’aigua creixents. L’empresari va contenir aquests punts estratègics amb gruixos de terra. Finalment, però, va adonar-se que la zona començava a enfonsar-se i va haver d’abandonar les tasques. Tot i així, la mota va aguantar i es va sostenir malgrat tenir algunes pèrdues d’aigua.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Platja d’Aro tindrà un centenar d’apartaments prèmium a primera línia de mar

La immobiliària Kronos Homos invertirà 42 milions d'euros en aquest projecte que desenvoluparà a unes instal·lacions al Carrer de Lleida.

Altres notícies