7.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra de la Bisbal reconeixen la col·laboració de l’empresari de Verges Jordi Peraferrer durant el temporal Glòria

Amb maquinària pesada de la seva empresa, Jordi Peraferrer va evitar el trencament total de la mota del Riu Ter. Els Mossos asseguren que amb la seva actuació va aconseguir que no s'haguessin de lamentar víctimes mortals ni més danys.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea Bàsica Policial de La Bisbal d’Empordà va reconèixer, el passat 14 d’octubre a Girona, amb una felicitació pública individual, la col·laboració “imprescindible, altruista i diligent” de l’empresari i veí de Verges Jordi Peraferrer. Segons els Mossos, amb la seva actuació va aconseguir que no s’haguessin de lamentar víctimes mortals ni més danys.

Aquest passat mes de gener, concretament la setmana del dia 20, el temporal Glòria va afectar tota Catalunya, especialment també les lleres i els trams del Riu Ter al seu pas pel Baix Empordà. A causa de les pluges intenses d’aquells dies i l’obertura de les comportes dels pantans, el Riu Ter va sobrepassar els seus límits naturals. Això va provocar inundacions a carreteres i camps i causar el desallotjament dels veïns de les zones més inundables.

El dia 22 de gener la col·laboració de l’empresari va ser fonamental. El Ter, al seu pas per Verges, va pujar a uns nivells màxims i va generar un greu perill del trencament total de la mota. La mota es va trencar a l’alçada de Canet de la Tallada, que els Mossos ja havien desallotjat. Amb la maquinària pesada de la seva empresa, Jordi Peraferrer va arreglar la mota i va aconseguir contenir l’esvoranc. Així doncs, la seva actuació va ser “imprescindible”, ja que va evitar el risc d’inundació a diverses poblacions limítrofes.

Una nit després, es preveia que el riu, a l’alçada de Verges, sobrepassés el que podia aguantar la mota. Cap a les deu de la nit un veí va alertar que aquesta començava a perdre aigua en punts estratègics i que, per tant, posava en perill tota la banda nord dele Ter, amb un risc d’inundació greu per a veïns i veïnes de Verges, La Tallada, Bellcaire i Albons. Com el dia anterior, Peraferrer va utilitzar la seva maquinària pesada intentar contenir les vies d’aigua creixents. L’empresari va contenir aquests punts estratègics amb gruixos de terra. Finalment, però, va adonar-se que la zona començava a enfonsar-se i va haver d’abandonar les tasques. Tot i així, la mota va aguantar i es va sostenir malgrat tenir algunes pèrdues d’aigua.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -