27.5 C
Pals
Diumenge, 25 juliol 2021
- Publicitat -

Els mossos reprenen el control d’activitats organitzades al medi natural per detectar irregularitats

Han fet 9 controls el cap de setmana i tots els grups complien la normativa

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra ha iniciat aquest cap de setmana, i per tercer any, les inspeccions d’activitats organitzades al medi natural per garantir la seguretat de les persones i el compliment de la normativa. Durant el cap de setmana s’han fet controls a 9 grups que feien activitats de muntanya a través de 9 empreses i en un primer moment no s’hi ha detectat cap irregularitat. Concretament,  diumenge 13 de juny a 5 grups de 5 empreses a la Via Ferrata de la Cala del Molí i a altre indrets de muntanya de la resta del país.
La campanya d’inspeccions d’empreses fisicoesportives al medi natural la duen a terme per tercer any els Mossos d’Esquadra en coordinació amb el Consell Català de l’Esport per tal de garantir la seguretat de les persones que fan activitats fisicoesportives guiades al medi natural. Entre altres, revisen la documentació de l’empresa, com ara que tinguin les assegurances necessàries per dur a terme l’activitat o que els monitoris tinguin la titulació requerida, així com el material que porten o el nombre de clients per grup.

Aquestes inspeccions se centren en vies ferrades o barrancs i es fan ‘in situ’ quan localitzen un grup que està fent una activitat guiada. En cas que falti alguna documentació que en aquell moment els responsables de l’activitat no duen a sobre, es dona un termini a les empreses per aportar-la. Si es detecta qualsevol irregularitat es posa en coneixement del Consell Català de l’Esport que, amb tota la informació, és el responsables d’iniciar, si ho considera oportú, un expedient informatiu o sancionador.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els Bombers donen per controlat l’incendi del massís del Montgrí i esperen tenir el de Ventalló al vespre

Una vintena de dotacions segueixen treballant en els dos focs
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -