23.5 C
Pals
Dijous, 30 juny 2022
- Publicitat -

L’increment de l’activitat de l’atenció primària al Baix Empordà provoca demora en les cites

Els seguiments mèdics que es van haver d’aturar els mesos passats i la vacunació massiva en són en bona part la causa

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des del gener del 2021, l’activitat de l’atenció primària, gestionada per Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, s’ha incrementat prop d’un 20% com a conseqüència de la COVID-19. En efecte, des de la primera onada es va haver de frenar el seguiment i control de diverses malalties cròniques per tal de concentrar l’activitat en el coronavirus. Per tant, tots els casos que no es van poder atendre llavors s’estan concentrant ara, provocant aquest increment d’activitat a les ABS de Palamós, Palafrugell, La Bisbal i Torroella de Montgrí. Una altra raó són les vacunacions massives que requereixen molt personal. Un dels efectes d’aquest increment d’activitat és la demora a l’hora d’obtenir cita mèdica.

A banda d’això, la doctora Esther Vilert, directora de Primària de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha explicat avui a Ràdio Palamós que, a més, hi ha malalties derivades del coronavirus.

 

Pel que fa a les visites presencials amb els metges, es nota un canvi radical des dels darrers mesos. Si abans de l’aparició del coronavirus representaven el 80 % de l’atenció primària, van quasi desaparèixer durant els primers mesos de la pandèmia i ara s’estan recuperant a poc a poc. Ara per ara un 55% de les visites són presencials i es preveu que a final d’any arribin al 60%. La doctora Vilert afirma, però, que no tornarem a la situació d’abans.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Anna Portomeñe: “En aquesta 2ª edició del Festival Salat hem buscat una programació de comèdia més transversal”

A Ràdio Capital hem pogut parlar amb la directora del Festival Salat de Sant Feliu de Guíxols ( que es celebra a partir de l'1 de juliol, i que durant 3 dies omplirà la vila baixempordanesa de tot tipus d'espectacles humorístics)
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -