12.6 C
Pals
Dimecres, 13 Novembre 2019

Els premis Josep Pla

El més llegit

Què han votat els teus veïns a les eleccions generals del 10N?

Tens curiositat per saber si a la teva població la formació política que has votat té molt pes? I a la zona per on vius? Comprova-ho en aquest mapa interactiu de Ràdio Capital de l'Empordà

Un camió s’ensorra al carrer Fàtima de Torroella de Montgrí

Un camió ha quedat atrapat després que la calçada del carrer Fàtima de Torroella de Montgrí cedís al seu pas

El concurs de Gossos d’Atura de Torroella retrà homenatge a Jordi Muxach

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc la Fira de Sant Andreu, en la qual se celebra el concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Aprovada la reforma de la Plaça Murada de Palamós

Les obres començaran el 2020 i seran enllestides per Setmana Santa

Més de 30 aparcaments al sector dels Estanys de Castell-Platja d’Aro

El sector es prepara per l'arribada imminent de residents

Des de fa més de 40 anys, l’institut Frederic Martí Carreras de Palafrugell convoca els premis literaris Josep Pla. Hi ha una categoria per a la poesia i una altra per a la prosa, juntament amb un premi local, el Francesc Alsius.

El passat divendres 27 d’abril, l’aula magna del centre acollia de nou el lliurament d’aquests premis. Era, per a mi, una ocasió molt especial, ja que m’havien convidat a pronunciar la conferència inaugural i, a més, tornava al meu institut després de molts i molts anys. Vaig compartir taula amb la Maria Juriol, viuda de  Francesc Alsius, una dona vital, agraïda i emocionada per l’acte; amb la Teia Galí, directora del centre, que va fer una presentació magnífica; amb en Martí Fonalleras, exdirector de l’institut i inspector, que va reclamar -molt encertadament- major atenció a l’expressió oral; i amb l’alcalde de la vila, en Josep Piferrer, que va tancar els parlaments.

Darrere nostre, una gran foto de Josep Pla, sorneguer, presidia l’acte i semblava observar-nos a tots amb una mirada lúcida i irònica. Vaig començar, doncs, el meu discurs recordant unes paraules d’El quadern grisde Pla que m’havien quedat gravades a la memòria: “No hi ha ningú que no es pensi ser un gran escriptor abans de posar-se a escriure”. Era una manera d’advertir els futurs escriptors que ens acompanyaven que la literatura sol ser una gran desconeguda, sovint emmascarada pels tòpics o les falses aparences, un camí llarg i ple d’entrebancs. Però també era una manera d’esperonar-los a escriure sense prejudicis, sense el llast dels estereotips, amb tota llibertat, però també amb tot el rigor i compromís. Endavant, doncs, i per molts anys!

Últimes notícies

Calonge demana a Costes que reparin l’esllavissada del passeig pel darrer temporal

La reunió amb l'alcalde i el delegat també va servir per parlar de les obres de l'espigó i la possibilitat d'utilitzar la sorra de les obres per regenerar les platges

Òscar Aparicio, cap de l’oposició de la Bisbal: “Decidim si s’ha de municipalitzar el servei de l’aigua o no, però s’ha de solucionar”

El cap de l'oposició de la Bisbal, Òscar Aparicio, ha valorat la situació del PSC a les comarques gironines després de les eleccions generals però també ha tingut temps per aprofundir en l'actualitat bisbalenca

Aquest divendres Tortured Soul arriben a Barcelona

Tothom coincideix en remarcar que la música de Tortured Soul s’ha de viure en directe, que és una experiència que no s’oblida. I aquest divendres els catalans en tindrem una bona ocasió, ja que actuen a partir de dos quarts d’onze de la nit a Cafè Marula, amb entrades a la venda a Codetickets. Les…

Lluís Puig, alcalde de Palamós: “Estem preparats per convertir el Port de Palamós en port Schengen; però hi ha falta de voluntat”

En una entrevista a Ràdio Capital de l'Empordà, Lluís Puig, ha analitzat la situació urbanística a Palamós, els resultats de les eleccions generals del 10N i ha contestat al candidat del PSC Girona, Marc Lamuà, sobre el port de Palamós

La campanya gastronòmica Es Niu segueix creixent

La campanya gastronòmica Es Niu torna a superar els 300 menús, en la seva 22a edició. Després d’un lleuger descens l’any anterior, enguany els 9 restaurants participants han servit prop de 320 menús. Aquests resultats mostren la bona acceptació d’aquest plat típicament genuí de la cuina més autòctona.

Més notícies