24.1 C
Pals
Divendres, 30 octubre 2020

Els problemes de cobertura a Pals persisteixen i l’Ajuntament treballa per exigir solucions efectives a les operadores

La regidoria d’Innovació i Noves Tecnologies vol fer una reclamació conjunta a les empreses de telecomunicacions perquè millorin la cobertura a zones específiques del municipi

El més llegit

Palamós tindrà zona vermella i noves condicions d’aparcament

Dilluns vinent, 2 de novembre, Palamós començarà a aplicar la nova normativa de les zones d'aparcament d'horari limitat existents...

El Govern ordena confinar els municipis el cap de setmana i tanca centres comercials, extraescolars, teatres i concerts

Prorroga el tancament de la restauració i confina perimetralment Catalunya a partir d'aquesta nit

Es disparen les hospitalitzacions per coronavirus al Baix Empordà

L'Hospital de Palamós té 40 pacients ingressats per covid, una xifra que, segons les previsions de Salut, es podria multiplicar a finals de la setmana que ve fins arribar als 60.

Els Mossos d’Esquadra de la Bisbal reconeixen la col·laboració de l’empresari de Verges Jordi Peraferrer durant el temporal Glòria

Amb maquinària pesada de la seva empresa, Jordi Peraferrer va evitar el trencament total de la mota del Riu Ter. Els Mossos asseguren que amb la seva actuació va aconseguir que no s'haguessin de lamentar víctimes mortals ni més danys.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Pals segueix buscant solucions als problemes de cobertura que afecten el municipi des de fa anys. Per intentar posar remei a aquest inconvenient que encara es fa més evident a l’estiu, l’Ajuntament ha obert un formulari perquè els veïns i veïnes concretin la ubicació de les incidències i així fer una reclamació conjunta i precisa a les operadores des de l’Ajuntament.

El regidor d’Innovació i Noves Tecnologies, Xevi Coll, explica que en els últims anys l’Ajuntament ha treballat en tres direccions amb l’objectiu de millorar la cobertura de Pals: exigir a les empreses que solucionin els problemes, signar convenis amb altres operadores per obrir-los la possibilitat de donar servei d’Internet a la població, i donar “prioritat i rapidesa” en la tramitació administrativa a Movistar pel desplegament de fibra òptica que s’està duent a terme des de fa uns mesos. També explica que ja a l’anterior legislatura (2015-2019) es fer una moció per reclamar millores a les empreses (2016) i es van solucionar part dels problemes quan es va posar en funcionament una torre de telefonia de Movistar.

Tot i així, Xevi Coll explica que encara hi ha zones amb molt mala cobertura. A més, a l’estiu el nombre d’habitants a Pals creix, cosa que empitjora el problema. Això, inevitablement, pot repercutir econòmicament en els negocis. La propietària de la pizzeria El Pati de Pals, M. Antonia Prats i Humbert, explica que el seu “gran problema” són els datàfons: “m’he passat tot l’estiu només amb el datàfon que funciona amb fibra òptica. Hi ha moments que hem de cobrar cinc o sis persones de cop i només tenim aquell datàfon, que no es pot desplaçar perquè va amb cable”. La M. Antonia també comenta que hi ha hagut cops que al restaurant s’han quedat completament sense cobertura, de manera que molta gent “ha deixat de pagar perquè no portava diners”. Explica que la primera vegada que va passar va perdre tres taules de gent que no va tornar mai a pagar.

Actualment, l’Ajuntament treballa per conèixer quines zones són les més afectades. Amb els resultats del formulari que s’ha obert per a especificar les afectacions, Xevi Coll explica que es vol fer una reclamació a les companyies i “sol·licitar una visita amb els responsables perquè comprovin el problema in situ”. De totes maneres, el regidor recorda als veïns i veïnes que també han de fer una reclamació directa a l’operadora que els presta el servei.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Crida a assistir al cribratge massiu de coronavirus a Palafrugell

Aquest divendres i dissabte es fa un cribratge massiu a Palafrugell i és important que tothom que pugui (entre 30 i 60 anys) hi vagi per aconseguir aturar l'escalada de casos de coronavirus al municipi
- Publicitat -

Supermatí – 30 octubre 2020

Recupera l'informatiu d'aquest divendres

Castanyada anticiclònica amb ambient suau, sol i algunes boirines de matinada

Temps majoritàriament assolellat amb alguns intervals de núvols prims i ambient suau amb temperatura mínima entre els 7 i 10ºC i màxima de més de 20ºC. Pel cap de setmana es formaran algunes boires o bancs de núvols baixos entre la matinada i primera hora del dia.

S’apropa l’hivern

El temps està canviant i les hores de sol cada vegada són més curtes però la son i els malsons que pensàvem que passarien en uns mesos, han tornat a desvetllar un dia a dia incert que vivim en un present ancorat en la setmana que estem gaudint.

Aprovada la nova ordenança de tinença i control d’animals de la Bisbal d’Empordà

La creixent sensibilitat social envers la protecció i la defensa dels essers vius, ha suscitat els darrers anys una intensa activitat normativa internacional, europea, estatal i catalana. I és que els drets dels animals s’han de complementar necessàriament amb els deures dels seus propietaris, tant en relació amb els propis animals, com amb el conjunt de la ciutadania i de l’entorn urbà. La nova ordenança municipal té l’objectiu d’adequar-se a la legislació vigent i a les necessitats actuals d'avançar cap a la protecció i benestar dels animals i a garantir una tinença responsable.

Altres notícies