15.1 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

Els regals, presents, dons, ofrenes,…

A aquestes altures de l’any, ja fa alguns dies que hi ha les llums de Nadal penjades a més d’un poble, apunt per a ser enceses cap a finals de mes.
Fa uns anys, les llums i les nadales pels carrers eren típiques dels dies a prop del 24 de desembre, ara el que comença més tard ho fa un mes abans. I nosaltres no som dels més exagerats, a alguns països americans comencen a posar arbres de Nadal als aparadors per l’agost.
És ben sabut que aquets detalls ens porten al recordatori de pensar amb els regals de tota la família, amics,… i ens convida al consumisme més que exagerat, vaja! estratègia de màrqueting.

Posats a elegir, ara que està de moda en aquest país,  jo elegeixo caminar cap a la coherència i convido a participar-hi a qui s’hi vulgui apuntar.
Dir-vos que la meravellosa península dels ibers consumeix 160 milions de raspalls de dents de plàstic a l’any. Plàstic que no es desfà i acaba al fons d’alguna costa entre d’altres: la nostra costa Brava i retallada.
A vegades a l’hora de fer regals les idees se’ns acaben per això he pensat que aquest llistat d’objectes residu zero pot servir d’inspiració i així anar substituint el què compràvem de plàstic per materials més reciclables:
-raspall de cabells, raspall de dents i pintes de fusta
-Sabons sòlids pel cos, cabells, afaitar, roba i plats
-pasta de dents sòlida
-xinxetes de fusta
-plomes i bolígrafs de fusta
-bosses de cotó per anar a comprar aliments secs a granel
-bosses de cotó per a guardar verdures al calaix de la nevera
-Palles per beure líquids de fusta, metall o paper
-termos metàl·lics o de vidre
-Compreses i bolquers de roba
-Copa menstrual
-Fregalls de fibra de carbassa
-Draps de cotó i cera d’abella reutilitzables per tapar menjar o embolicar l’entrepà.
-Joguines de fusta.
El meu pare encara en parla de la baldufa que li cagava cada any el tió, aquesta si que ja està formant part de la terra altra vegada,… no era de plàstic.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios