Jo els hi havia demanat als reis que enviessin a alguna persona del seu sèquit que ens arreglessin el camí.. Es clar que l’any passat també els ho vaig demanar i l’anterior igual, però ni l’any passat ni el de més enllà ni aquest m’han fet cap cas. I no es pas massa difícil el que els demano, amb prou feines un  kilòmetre i una mica més, que amb una passada de la carrossa ens en hauríem sortit. Ja se que la carrossa no es una pissonadora però està tant malament el camí que ja m’hi hauria conformat. Deia lo de la carrossa perque se que els Reis no aconsegueixen el que volen donar-nos amb diners sinó més aviat amb regals, i es per això que per més que ho he demanat cada any i mai em fan cas, no perdo la esperança i estic bastant segura que un any o altre  m’escoltaran.
Es clar que no es la única cosa que els he demanat, n’hi he afegit unes quantes perque triessin perque en fan falta tantíssimes que sigui el que sigui estaria contenta.

Però sembla  que els Reis d’Orient només es dediquen a portar regals de tipus personal o familiar, com si no volguessin sentir parlar no ja del meu camí, sinó tampoc de portar-nos uns bons bidons d’escombraries que situïn menys lluny de casa nostra  i que miraculosament estiguin sempre vuits i no facin pudor i no et caigui tot a sobre quan descarregues les bosses, o d’un carter per exemple com tenen a Suïssa que porten les cartes fins i tot a l’avi de Heidi que viu a dalt de tot de les muntanyes, sinó d’altres coses molt mes importants sobre el benestar comú, com solucionar problemes socials tant greu com vivim o com regalar una mica més  d’intel·ligència als nostres governants que van tot el dia amunt i avall però fa temps que la majoria no n’encerta ni una. En canvi veig que arriben plens de jocs de tot tipus pels nens que estan bojos d’alegria i coses precioses per nosaltres els grans que tenen a veure amb festa, alegria, amistat, fantasia i molt amor per qui en demana i li fa falta. Que no es poc

De vegades penso que els Reis no volen solucionar problemes socials no perque no puguin o no vulguin sinó que es la seva manera de dir-nos que el seu regne, com el de Jesús, no es d’aquet mon i que no son ells els sinó nosaltres els que hem d’aportar solucions als nostres problemes  . I potser tenen raó, però per altre banda tal com està el panorama que estem vivint si son els que ens governen els que ens han de convocar per fer-nos protestar pel que no funciona i mostrar-nos el camí per millorar encara que només sigui una mica, no veig com  ho poden fer: no fan més que parlar de com lluitar per un mon millor, però no son capaços ni d’arreglar un camí escardat i foradat des de fa anys,  ni d’aconseguir que funcioni la recollida d’escombraries en una petita ciutat com la nostra.

Que els Reis us hagin omplert la finestra de les totes les coses que desitgeu.

Rosa Regàs