20 C
Pals
Divendres, 30 juliol 2021
- Publicitat -

Els sindicats trenquen negociacions amb el Consell Comarcal del Baix Empordà

Els punts de desacord són els contractes temporals i els baixos sous

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els sindicats CCOO i UGT s’han aixecat de la taula de negociació on tractaven millores laborals per als treballadors del Consell Comarcal. Denuncien que la direcció del consell no té “voluntat de negociació” en aquest conflicte laboral.

Admeten que, en els set mesos de negociacions, el Consell ha acceptat que els treballadors puguin recuperar la totalitat de les incapacitacions temporals. Però es mantenen immòbils en dues peticions més: reduir la temporalitat dels contractes i augmentar els sous.

Els sindicats critiquen “l’alta temporalitat en què actualment es troba el Consell Comarcal”, cosa que genera “inestabilitat en els contractes de la plantilla, que repercuteix directament en els serveis que l’ens ofereix als ajuntaments de la comarca”.

Sobre els salaris, expliquen en un comunicat que el Consell Comarcal “reconeix els baixos sous que paga als professionals que hi treballen” però alerten que no s’estan prenent mesures perquè es recuperi el 5 per cent del sou que es va retallar el 2012.

També veuen amb mals ulls que l’ens no vulgui començar la valoració de llocs de treball, que defineix quants treballadors hi ha, quant cobren i quant haurien de cobrar segons la seva feina, fins al juliol de 2019. És una feina que ha de fer una empresa externa contractada i volen esperar que el concurs el faci el nou govern sorgit dels resultats de les eleccions de 2017.

Com a mostra de la “nul·la voluntat negociadora” del Consell Comarcal, els sindicats expliquen que, a l’estiu, van fer una proposta de nou horari pels mesos estivals, però que la direcció no va convocar la mesa per tractar-ho fins al 22 d’agost.

Al comunicat, els sindicats no expliquen si es plantegen mesures de protesta per aquest desacord.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien incompliments del protocol COVID en una casa de colònies de Llafranc

Les famílies dels infants de colònies han explicat que no se'ls ha avisat que els seus fills tenien símptomes de la COVID-19 i molts d'ells havien donat positiu
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -