10.9 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Els veïns i veïnes d’Esclanyà voten favorablement per la implantació d’una àrea d’emergència

Amb una participació superior al 50%, dels 137 vots emesos 107 s’han mostrat favorables a la implantació de l’AE; mentre que 30 vots han estat en sentit desfavorable.

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

Després de mesos de treball dels investigadors de l'ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Els veïns i veïnes d’Esclanyà han decidit per àmplia majoria que l’Ajuntament de Begur habiliti al poble una àrea d’emergència per a fer les aportacions de residus. Dels 137 vots emesos del 18 al 26 de gener en la consulta popular impulsada pel consistori entre els residents d’Esclanyà, 107 s’han mostrat favorables a la implantació de l’AE; mentre que també s’han registrat 30 vots en sentit desfavorable.

El 27 de gener es va dur a terme el recompte de vots, que situa l’índex de participació en un 50,75%. Cada unitat familiar podia emetre un únic vot i la butlleta amb la resposta s’havia de dipositar al Local Polivalent d’Esclanyà. Ara, un cop recollida la voluntat popular, el següent pas serà l’estudi pertinent que duran a terme els serveis tècnics de l’Ajuntament per a proposar a l’equip de govern -en coordinació amb el Consell Municipal d’Esclanyà- la ubicació on s’hauria d’habilitar la zona d’aportació de residus.

Què són les àrees d’emergència?

El model de recollida de residus vigent a Begur i a Esclanyà és el del porta a porta. Les àrees d’emergència, doncs, estan pensades per fer-ne un ús extraordinari o excepcional i el seu accés és restringit i controlat. Per accedir-hi s’ha d’utilitzar una targeta d’identificació.

Les àrees d’emergència es construeixen sobre base de formigó pintades amb òxid de ferro i tancament en fusta. Les portes són de fusta, totalment integrades amb la resta del tancament. Totes les àrees disposen d’una càmera amb focus d’il·luminació nocturn; i els diferents contenidors habilitats disposen de les següents fraccions i volums: rebuig (1.100 litres), envasos (1.100 litres), paper (1.100 litres), vidre (360 litres), FORM – fracció orgànica (240 litres), i restes vegetals (11.000 litres).

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies