15.5 C
Pals
Dissabte, 4 desembre 2021
- Publicitat -

Els veïns i veïnes d’Esclanyà voten favorablement per la implantació d’una àrea d’emergència

Amb una participació superior al 50%, dels 137 vots emesos 107 s’han mostrat favorables a la implantació de l’AE; mentre que 30 vots han estat en sentit desfavorable.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Els veïns i veïnes d’Esclanyà han decidit per àmplia majoria que l’Ajuntament de Begur habiliti al poble una àrea d’emergència per a fer les aportacions de residus. Dels 137 vots emesos del 18 al 26 de gener en la consulta popular impulsada pel consistori entre els residents d’Esclanyà, 107 s’han mostrat favorables a la implantació de l’AE; mentre que també s’han registrat 30 vots en sentit desfavorable.

El 27 de gener es va dur a terme el recompte de vots, que situa l’índex de participació en un 50,75%. Cada unitat familiar podia emetre un únic vot i la butlleta amb la resposta s’havia de dipositar al Local Polivalent d’Esclanyà. Ara, un cop recollida la voluntat popular, el següent pas serà l’estudi pertinent que duran a terme els serveis tècnics de l’Ajuntament per a proposar a l’equip de govern -en coordinació amb el Consell Municipal d’Esclanyà- la ubicació on s’hauria d’habilitar la zona d’aportació de residus.

Què són les àrees d’emergència?

El model de recollida de residus vigent a Begur i a Esclanyà és el del porta a porta. Les àrees d’emergència, doncs, estan pensades per fer-ne un ús extraordinari o excepcional i el seu accés és restringit i controlat. Per accedir-hi s’ha d’utilitzar una targeta d’identificació.

Les àrees d’emergència es construeixen sobre base de formigó pintades amb òxid de ferro i tancament en fusta. Les portes són de fusta, totalment integrades amb la resta del tancament. Totes les àrees disposen d’una càmera amb focus d’il·luminació nocturn; i els diferents contenidors habilitats disposen de les següents fraccions i volums: rebuig (1.100 litres), envasos (1.100 litres), paper (1.100 litres), vidre (360 litres), FORM – fracció orgànica (240 litres), i restes vegetals (11.000 litres).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Toni Strubell: “Caimó va fer que Sant Feliu de Guíxols fos el lloc més proper a la llibertat”

A la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà hem pogut parlar amb Toni Strubell, escriptor de  "Caimó", llibre publicat per l'editorial Llibres del Segle. El llibre de Caimó, segons explica Toni Strubell, té dues finalitats clares: "fer una bona novel·la que la gent pugui gaudir llegint i recuperar un figura com en Pere Caimó". 
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -