16.9 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

Els xiringuitos s’uneixen per defensar els seus drets davant les administracions

La crisi del coronavirus ha posat de manifest que molts sectors necessiten respostes coordinades per poder gestionar aquesta situació d’incertesa i crisi. Aquesta necessitat de cooperació ha estat la que ha fet néixer l’Associació Xiringuitos de Catalunya per tal de coordinar esforços, defensar els seus drets davant les administracions i impulsar accions per fer front a la situació actual. Aquesta entitat demana que les guinguetes de platja, conegudes com a xiringuitos, tinguin presència a les platges catalanes i puguin donar servei reivindicant que s’han sentit ignorats.

En només tres setmanes des de la seva creació, més de 130 xiringuitos s’han adherit al projecte, d’ells una quinzena de la comarca del Baix Empordà. Segons ha explicat Olga Garcia, del Departament de Comunicació, a aquesta ràdio, cada dia s’hi uneixen més, fet que visibilitza la gran preocupació del sector pel moment actual i la vocació d’unitat dels diferents empresaris.

Garcia veu important i com un dels objectius de l’associació, entendre els casos personals i veure en quina situació es troben tots tant per la COVID-19, com pels concursos, com davant les administracions. Teixint aquesta xarxa la intenció és visibilitzar la seva realitat i tenir una sola veu que els faci més forts i protegir-se conjuntament.

Tot i que el sector de la restauració de platja és un dels claus de les poblacions costaneres, que aporta milers de llocs de treball, l’associació lamenta que el govern els hagi decretat com espai d’oci en lloc de sector hostaler, considerant-se els oblidats del sector i demanen un marc legislatiu que els empari.

Logotip de l'Associació de xiringuitos de CatalunyaPer això l’entitat ja ha començat a treballar en la redacció d’un full de ruta que amb les aportacions de tots els membres i tenint en compte tots els possibles escenaris, aporti estratègies i accions per dur a terme. Ja estan treballant  en un pla de mesures higièniques i de seguretat que garanteixin la tranquil·litat dels usuaris dels establiments aquesta temporada d’estiu. El seu primer objectiu a curt termini és assegurar-se que podran obrir el 8 de juny, dia en el que en principi hauria de començar la Fase 3 de la desescalada, que és quan s’hauria de poder accedir a les platges. Els membres demanen incorporar-se amb antelació per poder adequar-se a les mesures exigides.

Escolta l’entrevista del Supermatí a Basel Junaidi, president de l’Associació de Xiringuitos de Catalunya:

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios