19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Empesca’t hissa la bandera Q de Qualitat Turística a la Platja de l’Estartit

L’ensenya certifica la bona qualitat ambiental i de serveis de la platja i cada any l’hissa una personalitat o col·lectiu que ha destacat per la seva contribució al municipi

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
El projecte Empesca’t ha estat l’escollit enguany per hissar la bandera Q de Qualitat Turística a la Platja Gran de l’Estartit en un acte celebrat aquest divendres al matí. L’ensenya certifica la bona qualitat ambiental i de serveis de la platja i cada any l’hissa una personalitat o col·lectiu que ha destacat per la seva contribució al municipi.

Amb aquesta acció simbòlica, les regidories de Gestió Costanera i Platges, i de Destinació Turística Torroella-l’Estartit-Illes Medes han volgut reconèixer la feina del col·lectiu per valorar la pesca artesanal i el producte local.

Empesca’t reivindica la pesca artesanal de proximitat

Empesca’t és una marca de qualitat dels productes de pesca artesanal de l’Estartit i l’Escala, regulada, gestionada i certificada per l’associació d’Arts Menors Costa Brava.

El soci d’Empesca’t i president de la Confraria de Pescadors de l’Estartit, Joan Massagué, ha agraït el reconeixement que aquest acte suposa pel seu projecte i ha manifestat la voluntat de fer-lo créixer. Alhora, ha destacat que vendre el peix que es pesca a l’Estartit a l’Estartit “és el més lògic”.

Empesca’t s’uneix enguany a col·lectius reconeguts com el personal sanitari que va treballar durant la pandèmia de Covid-19, el Festival Ítaca o el projecte Sèpia per citar alguns exemples dels darrers anys.

Agraïment a la tasca del personal municipal

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Jordi Roura, ha posat de manifest la importància de tenir aquest tipus de certificacions i que això “avala la bona feina que s’està fent”. Ha agraït la tasca del personal municipal que treballa per fer que la platja i passeig Marítim de l’Estartit siguin reconeguts com a espais de qualitat i els ha animat a mantenir “el llistó ben alt i millorar en tot el que es pugui”.

El president de l’EMD, Genís Dalmau, ha agraït la feina de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per mantenir les inversions a la platja i la feina feta pels serveis municipals per aconseguir aquest reconeixement. També ha volgut felicitar Empesca’t per la seva tasca de promoció del peix de proximitat i per apostar per la venda directa del que es pesca a l’Estartit.

Per la seva banda, l’alcalde Jordi Colomí, ha assegurat que la Bandera Q de Qualitat avala la bona feina feta pels serveis municipals i ha valorat que a “la platja més gran de l’Estartit” la gent es senti “segura” i es “respecti el medi ambient”.

Pel que fa a Empesca’t Colomí ha indicat que es tracta d’un “projecte que ens arrela al territori” i que “lliga” amb les polítiques de sostenibilitat que impulsen l’Ajuntament i l’EMD. També ha assegurat que s’impulsa un producte de qualitat que beneficia tant al turisme com la gent que viu tot l’any al municipi.

Una bandera que certifica la qualitat excel·lent de la platja

La bandera Q de Qualitat Turística és un prestigiós certificat que concedeix la Secretaria d’Estat de Turisme i gestiona l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). S’atorga a aquelles platges que compleixen amb la norma UNE 187001 i superen estrictes controls i requisits que tenen en compte qüestions com la netedat de l’aigua, la seva aptitud pel bany, les condicions higièniques de la sorra i serveis de la platja, els serveis de seguretat i vigilància i la facilitat d’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

La Platja Gran de l’Estartit disposa de diversos segells que certifiquen la qualitat de l’aigua, sorra i els seus serveis. Des del 2006 té el Sistema Integrat de Gestió de la Qualitat i Medi Ambient (SIGQMA) i des del mes de juny del 2004 s’ha estat treballant amb el pla de qualitat de les platges aplicant el Reglament europeu EMAS i les normes ISO i ISO 9001.

La bandera Q de Qualitat Turística oneja a l’Estartit de forma ininterrompuda des del 2010.

Una platja amb tots els serveis

La Platja Gran és la platja principal de l’Estartit i disposa de guinguetes, passarel·les d’accés a les platges, serveis de gandules, para-sols i activitats aquàtiques, vigilància i facilitat d’accés per a persones amb mobilitat reduïda amb cadires amfíbies i muletes, servei d’assistència al bany, i baranes i línies de vida.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, visita la nova deixalleria de Palamós

La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s'havia creat l'equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -