12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

[EmporDATA] Quin és el pressupost de cada municipi del Baix Empordà?

Castell-Platja d'Aro és, amb molta diferència, el municipi del Baix Empordà amb més pressupost amb una despesa d'uns 74 milions d'euros durant el 2021

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

T’has preguntat mai quin pressupost té l’Ajuntament del teu municipi del Baix Empordà? I com es compara amb els altres? En aquest EmporDATA analitzem els pressupostos municipals dels pobles del Baix Empordà, unes dades publicades per la Generalitat. En el mapa a continuació, es pot consultar la despesa per habitant de cadascun dels municipis del Baix Empordà, clicant sobre el municipi d’interès.

Els municipis representats amb colors més clars són els que tenen menys pressupost, mentre que els de color més fosc són els que tenen el pressupost més elevat.

https://capitalemporda.carto.com/builder/bfe61a5f-834e-4b6d-b779-f64a33012618/embed

Castell-Platja d’Aro és, amb molta diferència, el municipi del Baix Empordà amb més pressupost amb una despesa d’uns 74 milions d’euros durant el 2021 (6668€ de despesa per habitant). Se situa molt per sobre de la mitjana provincial (5,12 MEUR) i nacional (11,4 MEUR). És el vintè municipi de Catalunya amb més ingressos per habitant. Però, d’on provenen aquests ingressos? Doncs, pràcticament la meitat, són ingressos provinents d'”actuacions d’urbanització”.

Així doncs, la gran part dels ingressos de Platja d’Aro provenen de l’urbanisme. Al mateix temps, també és on van anar a parar gran part de les despeses. Dels 74 milions d’euros del 2021, 38 milions es van destinar a accions d’habitatge i urbanisme.

En canvi, el municipi amb menys pressupost el 2021 va ser Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. Amb una despesa per habitant de 911€, se situa per sota de la mitjana provinicial i la nacional. En aquest cas, la gran part del pressupost la formen els ingressos dels impostos directes (611.000€) i les “transferències corrents”, sobretot per part de l’Estat (366.000€).

En mig dels dos extrems, el pressupost de la majoria de municipis del Baix Empordà volta els 1500€ de despesa per habitant. És el cas de Palafrugell, amb 1764,27€ de despesa per habitant i una despesa total de 41 milions d’euros durant el 2021. En el cas de Palafrugell, pràcticament la meitat del pressupost del 2021 es va destinar a “Serveis públics bàsics”: sanejament, abastament i distribució d’aigües (3,9 milions), recollida i gestió de residus (3,5 milions) i seguretat i ordre públic (4 milions d’euros), entre altres. Altres municipis ambun pressupost semblant són Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d’Empordà. En aquest gràfic es pot veure la comparació de la despesa total d’aquests dos amb Castell Platja d’Aro, en els últims 10 anys:

Gràfic de la pàgina web dels pressupostos municipals (Transparència de Catalunya)

Totes aquestes dades de cada municipi es poden consultar a la pàgina web de Transparència Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La fira Indilletres tanca la 6a edició amb bona afluència de públic però menys vendes

L’organització fa una gran valoració dels debats organitzats, que van tenir molt bona rebuda i seguiment.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -