9.2 C
Pals
Dijous, 21 gener 2021

Emprenedors del Baix Empordà organitzen espectacles de llum amb drones

Els impulsors del projecte pioner a Catalunya tenen una cinquantena de naus i preveuen arribar al centenar, els primers espectacles seran de temàtica nadalenca i serviran per poder "acostar les cavalcades" a qualsevol habitatge

El més llegit

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Un de cada tres ingressos a l’hospital de Palamós és per coronavirus

En les darreres 3 setmanes, s'han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l'Hospital de Palamós

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -

L’empresa catalana Flock Drone Art ofereix des d’aquest Nadal la possibilitat de fer espectacles de llum amb drones. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya desenvolupat per emprenedors del Baix Empordà, Osona i el Solsonès que combina l’art amb les noves tecnologies. Els impulsors del projecte volen actualitzar la màgia de la pirotècnia a partir d’una cinquantena d’aparells que reproduiran figures i missatges al cel, a través d’un software adquirit a una empresa especialitzada de Riga. L’objectiu de l’empresa és ampliar la seva flota de drones fins al centenar de naus properament.

Flock Drone Art combina l'art i les noves tecnologies per fer espectacles nocturns amb drones | Imatge cedida a l'ACN - Flock Drone Art, una empresa amb participació d'emprenedors del Baix Empordà fa espectacles de llum amb drones
Flock Drone Art combina l’art i les noves tecnologies per fer espectacles nocturns amb drones. A la fotografia, una espiral. Imatge cedida a l’ACN el 9 de desembre del 2020

Un grup d’emprenedors catalans, també del Baix Empordà, s’ha unit per crear una nova empresa: Flock Drone Art. Es tracta de la primera de Catalunya que oferirà la possibilitat de fer espectacles de llum amb drones. A partir d’aquest gener començaran a programar els seus espectacles que tindran una temàtica nadalenca. De fet, un dels impulsors del projecte, Fran Arnau, ha avançat que treballen per “acostar les cavalcades” a qualsevol llar per tal que la gent “les pugui seguir des de qualsevol terrat”.

Tot i així, Flock Drone Art, amb participació del Baix Empordà, podrà dissenyar espectacles personalitzats amb figures que van fins als 100 metres d’alçada i els 50 d’ample. Els drones se sincronitzaran per crear una coreografia programada prèviament. A través de la llum que projectin aquestes naus la gent podrà veure les figures i els missatges al cel. Segons han explicat els responsables del projecte, la idea és renovar la màgia que va portar la pirotècnia a partir de les possibilitats que ofereix la tecnologia. Fran Arnau, però, ha remarcat que no volen “confrontar-se” amb aquest tipus d’espectacles, sinó complementar-se.

L’empresa ha adquirit un software en una empresa especialitzada de Riga que els permet sincronitzar les naus per crear les figures i missatges. Els impulsors fa més de dos anys que hi treballen. Entremig, els impulsors del projecte han hagut de treballar per aconseguir diversos permisos que els permetin fer volar els drones a l’espai públic. Segons Arnau, “la normativa europea” és molt restrictiva sobre els usos de drones i específicament encara ho és més la catalana i espanyola.

Els emprenedors del Baix Empordà començaran a fer espectacles nadalencs amb drones al gener

Arnau ha explicat que “no hi ha límits” a l’hora de reproduir “qualsevol figura”, sinó que tan sols cal tenir en compte la resolució que tindrà la imatge en funció del nombre de drones que hi ha. Tot i així, la majoria del públic demana a l’empresa poder construir paraules amb els drones, una pràctica que ja poden fer, però que amb l’augment de flota encara podran millorar.

A més, remarquen que és una alternativa segura durant la pandèmia, ja que es pot veure el mateix espectacle des de molts punts diferents i també són respectuosos amb el medi ambient perquè no deixen residus. Aquesta pràctica ja està molt estesa en altres territoris, com ara el continent asiàtic.

Flock Drone Art, una empresa amb participació d'emprenedors del Baix Empordà fa espectacles de llum amb drones
Flock Drone Art combina l’art i les noves tecnologies per fer espectacles nocturns amb drones. A la fotografia, preparatius abans d’un espectacle. Imatge cedida el 9 de desembre del 2020 (Horitzontal)

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Matí poc fred i temperatures suaus al migdia amb vent de Garbí

Vent de Garbí amb cops de fins a 60 km/h en un dijous poc fred amb temperatures màximes d'entre 16ºC fins a 18ºC al Baix Empordà.

Altres notícies