24.6 C
Pals
Divendres, 17 setembre 2021
- Publicitat -

Empúries recorda l’arribada de la torxa olímpica del 92

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’àgora de la ciutat grega del jaciment d’Empúries ha estat el lloc escollit per commemorar els 25 anys de l’arribada de la torxa olímpica al jaciment d’Empúries l’any 1992. Sota el títol “Empúries: port, porta, pacte, pont”, l’esdeveniment recorda les paraules escrites per a l’ocasió pel filòsof i guionista intel·lectual dels actes d’Empúries del 92, Xavier Rubert de Ventós.

El 13 de juny de 1992, milers de persones van omplir les platges del litoral d’Empúries a l’espera de l’arribada per mar de la flama olímpica provinent de Grècia. Va ser un dels actes més carregats de simbolisme de Barcelona 92. No en va, grecs i romans ja havien escollit Empúries com a porta d’entrada a la península en l’època antiga.

L’acte s’ha iniciat a les 7 del vespre i ha començat amb la projecció d’un vídeo dels millors moments de l’arribada de la torxa olímpica. La coral Cantiga, que ja va ser present a la rebuda de la torxa el 1992, ha acompanyat musicalment la projecció. També s’ha presentat el llibre Empúries: port, porta, pacte, pont. El llibre aplega els textos que Xavier Rubert de Ventós va escriure l’any 1992 i que diversos actors van recitar a Empúries.

Per rememorar aquell moment, l’actriu Marian Aguilera ha llegit el text “Escolis dels oficiants”, de Xavier Rubert de Ventós. Marian tenia aleshores només 15 anys i va ser l’encarregada de desembarcar a Empúries la flama olímpica.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Instal·laran geolocalitzadors a dotze exemplars de duc per fer-ne seguiment i contribuir a preservar l’espècie

El primer es va alliberar a Lleida i també se'n deixaran anar al Baix Emprodà, la Catalunya Central i les Terres de l'Ebre
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -