17.6 C
Pals
Diumenge, Setembre 22, 2019
  • Notícies
  • Cultura

En marxa la 25ª Promoció Gastronòmica de Pals i la cuina de l’arròs

Pals ha donat el tret de sortida a la 25ª edició de la campanya gastronòmica i cuina de l'arròs, una iniciativa que manté des de fa anys i que vol promoure i potenciar l'arròs com a producte local de primera qualitat.

El més llegit

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Consulta la recopilació de dades, incidències i actes suspesos a causa de les tempestes d'aquest dissabte.

🔴VIDEOS: imatges dels impressionants aiguats arreu de l’Empordà

Imatges de les inundacions ocasionades pels aiguats d'aquest dissabte al Baix Empordà

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona visita Santa Cristina d’Aro

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va realitzar ahir a la tarda una visita institucional al municipi de Santa Cristina d’Aro, essent rebut per l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, i els tinents d’alcalde Josep Xifra i Jaume Quintana

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

El 1994 va iniciar una campanya de promoció gastronòmica de Pals i el seu producte estrella, l’arròs. 25 anys més tard, l’Ajuntament i les entitats que hi participen estan d’enhorabona; el projecte es manté i és un èxit. Enguany celebren la xifra rodona dels 25 i la iniciativa cada cop té més impacte dins la gastronomia i cultura del poble de Pals, reforçant la cuina de l’arròs com a producte local de primera qualitat. La campanya durarà fins al 13 de maig i comptarà amb la participació de 16 restaurants que prepararan diversos menús amb l’arròs de Pals com a plat principal. A més, el 9 de juny se celebrarà la plantada, un èxit en anteriors edicions.

Previ a l’acte de presentació, l’organització ha aprofitat per fer un petit tour informatiu pel Molí de Pals; reconvertit en un museu demostratiu de com es treballa el producte local i quins són els passos a seguir per tractar-lo.

La presentació, duta a terme enmig dels arrossars per impregnar de l’ambient arrosser, ha comptat amb la participació de l’alcalde del municipi, Sergi Brull; el propietari de La Costa Beach & Golf Resort, Baltasar Perera; Albert Grassot, de l’Arròs L’Estany de Pals, i Josep Grassot, del Molí de Pals, qui ha explicat el paper que en què es diferencia l’arròs de Pals d’altres arrossos: “La climatologia del Baix Empordà és molt important juntament amb l’aigua del Ter, però el que realment el fa diferent és la tardança en la recollida”.

Albert Grassot ha celebrat l’èxit de la iniciativa: “El projecte ja està més que consolidat. La campanya no s’acabarà perquè no té fi, així que tindrem promoció gastrònomica de l’arròs durant uns quants anys”. Grassot també ha comparat Pals amb el seu producte estrella: “L’arròs serveix per tot: és un producte de primera necessitat que et cura un mal de panxa, però també és un plat de festa, de diumenge. Doncs Pals és això”.

Finalment, l’alcalde Sergi Brull ha agraït a totes les entitats que hi participen la seva dedicació. “Quan tens un producte de primera qualitat, li dónes un tracte mínim i a més li sumes l’enginy del sector de la restauració el resultat té un potencial extraordinari”, ha afegit l’alcalde. Brull ha tancat l’acte fent un reconeixement a la feina dels restaurants i molins durant aquests anys i ha augurat uns possibles 25 anys més de Promoció Gastronòmica de Pals.

 

Últimes notícies

Mor ofegat pels aiguats un home en uns baixos d’un local a Platja d’Aro

La víctima, que dormia al local amb el permís del propietari, ha quedat atrapat per l'aigua

Denuncien a l’Audiència Nacional a Carles Ventura (CUP) per “amenaces”

L'acusen de "legitimar el terrorisme" fruit d'un tuit, posteriorment esborrat, on Ventura els deia "a mirar sota el cotxe"
audio

La Llista – 21 setembre 2019

Si t'has perdut La Llista de Capital ja pots tornar-la a escoltar! Avui hem estrenat 5 novetats i Ed Sheeran ha tingut una bona notícia!
audio

Factoria d’estiu – 21 setembre 2019

Darrera edició estiuenca del Factoria amb l'Àlex Mata! Avui hem tornat a sortir al carrer a preguntar a la gent per la seva cançó estiuenca.
audio

Cocodril Club – 21 setembre 2019

Ja pots recuperar el Cocodril Club d'aquesta setmana! El programa revival de l'Albert Malla, un clàssic de Ràdio Capital.

Més notícies