El 1994 va iniciar una campanya de promoció gastronòmica de Pals i el seu producte estrella, l’arròs. 25 anys més tard, l’Ajuntament i les entitats que hi participen estan d’enhorabona; el projecte es manté i és un èxit. Enguany celebren la xifra rodona dels 25 i la iniciativa cada cop té més impacte dins la gastronomia i cultura del poble de Pals, reforçant la cuina de l’arròs com a producte local de primera qualitat. La campanya durarà fins al 13 de maig i comptarà amb la participació de 16 restaurants que prepararan diversos menús amb l’arròs de Pals com a plat principal. A més, el 9 de juny se celebrarà la plantada, un èxit en anteriors edicions.

Previ a l’acte de presentació, l’organització ha aprofitat per fer un petit tour informatiu pel Molí de Pals; reconvertit en un museu demostratiu de com es treballa el producte local i quins són els passos a seguir per tractar-lo.

La presentació, duta a terme enmig dels arrossars per impregnar de l’ambient arrosser, ha comptat amb la participació de l’alcalde del municipi, Sergi Brull; el propietari de La Costa Beach & Golf Resort, Baltasar Perera; Albert Grassot, de l’Arròs L’Estany de Pals, i Josep Grassot, del Molí de Pals, qui ha explicat el paper que en què es diferencia l’arròs de Pals d’altres arrossos: “La climatologia del Baix Empordà és molt important juntament amb l’aigua del Ter, però el que realment el fa diferent és la tardança en la recollida”.

Albert Grassot ha celebrat l’èxit de la iniciativa: “El projecte ja està més que consolidat. La campanya no s’acabarà perquè no té fi, així que tindrem promoció gastrònomica de l’arròs durant uns quants anys”. Grassot també ha comparat Pals amb el seu producte estrella: “L’arròs serveix per tot: és un producte de primera necessitat que et cura un mal de panxa, però també és un plat de festa, de diumenge. Doncs Pals és això”.

Finalment, l’alcalde Sergi Brull ha agraït a totes les entitats que hi participen la seva dedicació. “Quan tens un producte de primera qualitat, li dónes un tracte mínim i a més li sumes l’enginy del sector de la restauració el resultat té un potencial extraordinari”, ha afegit l’alcalde. Brull ha tancat l’acte fent un reconeixement a la feina dels restaurants i molins durant aquests anys i ha augurat uns possibles 25 anys més de Promoció Gastronòmica de Pals.