14.4 C
Pals
Dissabte, 22 Febrer 2020

En marxa la 25ª Promoció Gastronòmica de Pals i la cuina de l’arròs

Pals ha donat el tret de sortida a la 25ª edició de la campanya gastronòmica i cuina de l'arròs, una iniciativa que manté des de fa anys i que vol promoure i potenciar l'arròs com a producte local de primera qualitat.

El més llegit

Un detingut per presumpte tràfic de drogues a La Bisbal

Ahir la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van escorcollar un bar de la localitat

Presentació del Pla Sectorial d’Enfortiment Comercial Urbà de la Bisbal

Alguns dels assistents a l’acte van mostrar el seu escepticisme respecte a les conclusions del pla encarregat per l’ajuntament a la consultora Procom Retail

Licitaran l’obra de millora del pont de Verges aquesta primavera per 4 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat està treballant en un pla de millora a les carreteres del Baix Ter que beneficiarà una desena de municipis de la comarca del Baix Empordà

Autobusos del Baix Empordà a Perpinyà per anar a l’acte independentista del 29 de febrer

Sortiran de La Bisbal d'Empordà, Palafrugell , Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Palamós i Calonge i Sant Antoni

Abans i després: així han quedat els capgrossos de Verges després de la restauració

El carnaval és cada vegada més a prop i Verges ja ha informat que tot està a punt per...

El 1994 va iniciar una campanya de promoció gastronòmica de Pals i el seu producte estrella, l’arròs. 25 anys més tard, l’Ajuntament i les entitats que hi participen estan d’enhorabona; el projecte es manté i és un èxit. Enguany celebren la xifra rodona dels 25 i la iniciativa cada cop té més impacte dins la gastronomia i cultura del poble de Pals, reforçant la cuina de l’arròs com a producte local de primera qualitat. La campanya durarà fins al 13 de maig i comptarà amb la participació de 16 restaurants que prepararan diversos menús amb l’arròs de Pals com a plat principal. A més, el 9 de juny se celebrarà la plantada, un èxit en anteriors edicions.

Previ a l’acte de presentació, l’organització ha aprofitat per fer un petit tour informatiu pel Molí de Pals; reconvertit en un museu demostratiu de com es treballa el producte local i quins són els passos a seguir per tractar-lo.

La presentació, duta a terme enmig dels arrossars per impregnar de l’ambient arrosser, ha comptat amb la participació de l’alcalde del municipi, Sergi Brull; el propietari de La Costa Beach & Golf Resort, Baltasar Perera; Albert Grassot, de l’Arròs L’Estany de Pals, i Josep Grassot, del Molí de Pals, qui ha explicat el paper que en què es diferencia l’arròs de Pals d’altres arrossos: “La climatologia del Baix Empordà és molt important juntament amb l’aigua del Ter, però el que realment el fa diferent és la tardança en la recollida”.

Albert Grassot ha celebrat l’èxit de la iniciativa: “El projecte ja està més que consolidat. La campanya no s’acabarà perquè no té fi, així que tindrem promoció gastrònomica de l’arròs durant uns quants anys”. Grassot també ha comparat Pals amb el seu producte estrella: “L’arròs serveix per tot: és un producte de primera necessitat que et cura un mal de panxa, però també és un plat de festa, de diumenge. Doncs Pals és això”.

Finalment, l’alcalde Sergi Brull ha agraït a totes les entitats que hi participen la seva dedicació. “Quan tens un producte de primera qualitat, li dónes un tracte mínim i a més li sumes l’enginy del sector de la restauració el resultat té un potencial extraordinari”, ha afegit l’alcalde. Brull ha tancat l’acte fent un reconeixement a la feina dels restaurants i molins durant aquests anys i ha augurat uns possibles 25 anys més de Promoció Gastronòmica de Pals.

 

Últimes notícies

Autobusos del Baix Empordà a Perpinyà per anar a l’acte independentista del 29 de febrer

Sortiran de La Bisbal d'Empordà, Palafrugell , Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Palamós i Calonge i Sant Antoni

Tancats els accessos a la Platja de l’Illa Roja de Begur

Dimecres hi va haver despreniments de roques de grans dimensions

Un detingut per presumpte tràfic de drogues a La Bisbal

Ahir la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van escorcollar un bar de la localitat

Presentació del Pla Sectorial d’Enfortiment Comercial Urbà de la Bisbal

Alguns dels assistents a l’acte van mostrar el seu escepticisme respecte a les conclusions del pla encarregat per l’ajuntament a la consultora Procom Retail

Novetats de la setmana: BTS, Ozzy Osbourne, Grimes, Agnes Obel

La setmana ens deixa nous llançaments discogràfics per tots els gustos, des del fenomen BTS, passant pel veterà Ozzy Osbourne o les alternatives propostes d’Agnes Obel i Grimes. També el català Nil Moliner publica nou disc. Pel que fa a les les novetats musicals en tenim de Bon Jovi, Biffy Clyro, The Weeknd, Younotus, The…

Més notícies