Una de les cuineres del Restaurant Sa Punta, condueix el taller de postres amb arròs
Publicitat

50 grams de sucre i 50 grams d’arròs. Són els primers ingredients que la responsable del taller de postres amb arròs està  impartint. És gairebé la una de la tarda i la trentena de persones que assisteixen al taller escolten, miren i apunten a parts iguals. “Més enllà de l’arròs amb llet, desconec quines postres es poden fer amb arròs”, diu la Síliva (una de les assistents) que s’aixeca fina al mostrador on la “xef” caramelitza grans d’arròs bomba amb una reducció de mel.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta és només una de les propostes que s’han organitzat en el marc de la segona mostra divulgativa de l’arròs de Pals que l’Ajuntament promou just quan s’acaba la campanya que durant dos mesos omple els restaurants del municipi de persones que coneixen el producte i el gaudeixen a la taula. Això d’avui és diferent. Té per objectiu que la gent del poble i la forània se’l faci seu, en conegui els origens (a la mostra s’hi poden veure objectes antics que s’tuilitzaven pel conreu de l’arròs) i es esdevingui, en definitiva, en un dels signes d’identitat arrelats al poble.

Segurament aquesta sigui l’assignatura pendent. La de construir una “economia de l’arròs” més enllà del conreu i el consum mateixos i és en aquest context que es creen esdeveniments com aquest.

Dins el calendari el moment de fer-ho sembla òptim, però bé sigui per la calor o perquè dues edicions són encara poques, l’assistència sembla el repte pendent d’una mostra que si perdura i aconsegueix atraure més visitants, podria ajudar a completar el puzle d’un sector que ja té els deures fets en matèria de qualitat del producte.

 

Publicitat