13 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

L’augment del preu de l’energia i els costos s’enduen els cinemes Arinco de Palamós

Aquest és el tercer cop que la sala ha de tancar

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els cinemes Arinco de Palamós van tancar per tercer cop el passat diumenge 6 de novembre, deixant altre cop Palamós sense cap sala de cinema. Un dels socis de la cooperativa Cinema 4 You, David Cuesta, afirma que han hagut de tancar per la pujada dels costos i del preu de l’energia. Cal recordar, també, que les sales de cinema arreu del territori no es troben en el seu millor moment.

David Cuesta explica que part del material, que és propietat dels diversos socis, es farà servir per altres projectes perquè Cuesta explica que ells no preveuen reobrir la sala en un futur. La decisió de tancar definitivament els cinemes es va prendre a l’inici de la tardor, tal com afirma David Cuesta.

En definitiva, el que no volen és tenir deutes i no oferir un servei de qualitat ara que s’acosten els mesos d’hivern. A més, David Cuesta explica que han rebut mostres de suport i reconeixen que la població de Palamós està decebuda amb la pèrdua d’aquest cinema.

Un cinema amb alts i baixos

Els cinemes Arinco de Palamós tenen un llarg historial de tancaments. El primer es va produir el novembre de 2017 davant la sorpresa de la població palamosina. En aquell moment l’Ajuntament de Palamós va voler posar remei al tancament d’aquesta sala de cinema del municipi. Poques setmanes abans s’havia enderrocat el cinema Kyton, també a Palamós, que es van substituir per un supermercat.

Un any i mig després, concretament l’11 d’abril de 2019, els cinemes Arinco van tornar a aixecar les persianes amb activitat a les tres sales sota la gestió de l’empresa Picking S.L. Tot i això, es va donar un segon adeu a la sala un any després de tornar a obrir a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i per no poder afrontar els costos del lloguer.

Però pocs mesos després del tancament, el 24 de setembre de 2020 la sala va tornar a obrir les portes després que agafés les regnes la cooperativa Cinema 4 You. Encara hi havia mesures per evitar la propagació del coronavirus. Tot i això, la sala va sobreviure a la pandèmia. Però l’augment de costos en el preu de l’energia i les matèries primeres han obligat la sala a tancar per tercer cop.

David Cuesta, de la cooperativa Cinema 4 You, afirma amb rotunditat que no preveuen impulsar una reobertura en un context com el que estem vivint. Ara queda saber quina resposta és la que dona el consistori al tancament de l’única sala de cinema que quedava dempeus a Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -