23.3 C
Pals
Dilluns, 27 juny 2022
- Publicitat -

Glòria Ñaco: “Els museus ens expliquen el territori des del territori”

Aquest dilluns 8 de març es van modificar les restriccions i els museus van poder tornar a posar en marxa algunes activitats que havien quedat aturades. Aquest és el cas del Museu de la Pesca de Palamós que ha començat a fer visites guiades de manera progressiva. Per això,  hem entrevistat al Supermatí a la Glòria Ñaco, responsable d’activitats del Museu de la Pesca de Palamós, perquè ens expliqui què ha suposat pel museu poder recuperar certes activitats presencials.

La responsable d’activitats explica que de moment el Museu pot tenir un aforament del 50% i que estan contents perquè des d’aquest dilluns han pogut tornar a fer activitats presencials que segons afirma: “ajuden a connectar d’una altra manera amb el públic”. Ara, amb el confinament comarcal tenim l’oportunitat de visitar els museus que estan a prop nostre i ella comenta que moltes vegades les activitats estan confeccionades per a nosaltres.

A més, diu que un dels principals públics dels museus de la zona són les escoles i que fan sevir les activitats com un element més de l’educació. La part formativa és una de les poques coses que han pogut seguir fent, sobretot si eren grups bombolles. En si, durant aquests últims mesos han rebut visites al seu projecte anomenat “Fem Arrels”, ja que és a escala local i gratuït.

Altrament, la Glòria ens ha explicat quines activitats podem anar a veure al Museu els habitants del Baix Empordà. En l’entrevista, ha detallat la visita guiada a la Subhasta del Peix i al Castell de Sant Esteve de Mar i les Barques del Peix. També, ens ha comentat com han adaptat l’activitat del Show-cooking a l’Espai del Peix a les restriccions actuals.

La responsable remarca que s’intenta fer el màxim a l’exterior i que “les activitats són segures”. A més, des del Museu de la Pesca han incorporat la venda d’entrades en línia a la seva pàgina web per així facilitar la reserva d’activitats, sobretot ara en temps de pandèmia. Per tant, si estàs pensant en visitar o acudir a algunes de les activitats del Museu de la Pesca de Palamós pots adquirir les entrades a https://museudelapesca.org/ o també de forma presencial al Museu.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios