7.2 C
Pals
Divendres, 3 desembre 2021
- Publicitat -

Maurici Jiménez: “Demanem la territorialització de la mirada a l’hora de configurar les ajudes”

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez Ruiz, demana poder gestionar de manera directa els ajuts europeus contra el coronavirus i posar la mirada en els territoris davant d’aquest confinament municipal actual. La setmana passada van enviar des de l’Ajuntament una carta al govern estatal i a la Generalitat i és per això que hem parlat amb l’alcalde del municipi perquè ens expliqui aquesta petició.

Castell-Platja d’Aro és un municipi de costa i turístic que viu del sector dels serveis. L’alcalde explica que la gran majoria de les activitats tenen com a principal motor l’economia i l’estructura empresarial està composta per autònoms i petites i mitjanes empreses. Davant d’això, Jiménez explica algunes problemàtiques que arrosseguen del 2020:

Per això, les ajudes són necessàries per evitar el tancament de moltes empreses que, tal com afirma l’alcalde del municipi, “es troben en una situació de total insostenibilitat”. A més, afegeix que des del punt de vista local han ajustat les taxes que són competència de l’Ajuntament davant la situació del 2020 i la que s’està vivint en aquest inici del 2021.

Jiménez comenta que des de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro tenien un pla que consistia a aprovar uns pressupostos perquè durant el primer trimestre del 2021 el municipi s’anés recuperant de mica en mica davant l’inici de la vacunació. Ara bé, la realitat és una altra amb la tercera onada actual i les pèrdues es van acumulant dia rere dia. El poble té gairebé 3.000 activitats econòmiques on 1200 són de serveis i, per tant, per revertir la situació caldran molts diners i ajudes.

L’alcalde Maurici Jiménez entén les decisions que s’estan prenent, però demana al PROCICAT que tingui en compte els pobles que tenen realitats diferents d’altres municipis de Catalunya. Creu que es podria trobar un terme mitjà que permetés obrir a petites regions la lliure circulació entre municipis propers que tenen serveis que depenen d’altres pobles. Aquest equilibri amb la reactivació de certes activitats, tal com diu l’alcalde, rescabalaria allò que no pugui arribar amb les ajudes. Aquesta petició l’han fet en comú amb les alcaldies de Santa Cristina, Sant Feliu i Calonge.

Altrament, pel que fa al tema de la vacunació de Castell-Platja d’Aro, l’alcalde ha afirmat que tots els residents, persones que les atenen i els sanitaris del CAP ja tenen la primera dosi de la vacuna i esperen poder començar a finals de febrer a posar-la a col·lectius de risc. En últim terme, Jiménez ha deixat clar que el municipi ja ho té tot preparat pel 14-F, es facin o no les eleccions, amb dues meses més aquest cop.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios