10.6 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Pau Gamundi: “A nosaltres ens aporta satisfacció poder ajudar amb els nostres mitjans”

Un dels coordinadors de la zona de Girona de SOS 4x4, una plataforma que dona suport en situacions d'emergència amb els seus vehicles

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El cap de setmana passat amb el pas de la borrasca Filomena, les situacions de rescat van augmentar i des de SOS 4×4 es van preparar per donar suport a les situacions meteorològiques adverses i ajudar als vehicles que es qudessin encallats.

La plataforma SOS 4×4 treballa de manera altruista i sense ànim de lucre a escala nacional. Tal com ens explica Pau Gamundi, un dels seus coordinadors a la zona de Girona, ajuden amb el seu vehicle 4×4 allà on el terreny és bastant irregular o no és ferm perquè hi puguin arribar els serveis d’assistència. SOS 4X4 compta amb voluntaris que són ADP, bombers o Mossos d’Esquadra que dediquen el temps lliure a la gent que necessita la seva ajuda amb el seu 4×4.

“ No som un cos d’emergència, però en un moment donat, nosaltres ens posem a disposició amb el material que tenim a dintre els nostres vehicles i els voluntaris personals.”

En concret, al Baix Empordà hi ha 60 voluntaris. El temps d’actuació, que triguen d’ençà que reben l’avís fins que fan la valoració 360º en la zona del sinistre, és de 45 minuts. El seu coordinador comenta que quan solen tenir més feina en aquesta zona és quan hi ha recerques o situacions meteorològiques com aiguats. Funcionen sempre que poden amb antelació, ja que quan preveuen situacions meteorològiques adverses ja activen el grup i comencem a preparar un dispositiu i els materials, el personal i els vehicles per donar suport quan faci falta. Gamundi, ens explica una de les últimes accions realitzades el passat cap de setmana:

Només aquest cap de setmana anterior, han hagut de realitzar 30 rescats a les Gavarres. La neu és una de les principals problemàtiques actuals, ja que arran de les nevades la gent puja amb vehicles amb neumàtics de costa i carretera que no estan preparats i es produeixen aquests sinistres.

Finalment, cal recordar que molts cops es té una mala visió del 4×4, però en aquest cas, veiem com els vehicles 4×4 serveixen per ajudar de manera totalment voluntària aquelles persones que es troben en situacions d’emergència.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies